B. Gatesas ketina išrasti naujovišką tualetą

Išrasti tualetą su maža infekcijos rizika, kuris tuo pat metu nereikalautų daug vandens – viena iš Bilo ir Melindos Gatesų fondo užduočių. „Microsoft“ kūrėjas skiria daug pinigų besivystančioms šalims, o viena iš problemų, su kuriomis susiduria šios šalys – nehigieniški tualetai. Skurdesnėse Afrikos šalyse nėra efektyvios kanalizacijos sistemos, todėl besilankantys tualete rizikuoja užsikrėsti cholera ir kitomis ligomis. Kanalizacija išeina į upes, kuriose žmonės maudosi ir naudoja jų vandenį, o padaryti kanalizacijos sistemą, panašią į mūsų turimas, neišeina dėl vandens trūkumo.

B. Gateso fondas prieš metus paskelbė paiešką projekto, kuris išspręstų higienos problemą ir nesunaudotų daug vandens.<br>Reuters
B. Gateso fondas prieš metus paskelbė paiešką projekto, kuris išspręstų higienos problemą ir nesunaudotų daug vandens.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2012, 1:36 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:50 AM

Bilo ir Melindos Gatesų fondas prieš metus paskelbė paiešką projekto, kuris išspręstų higienos problemą ir nesunaudotų daug vandens. Konkurse dalyvavo apie 200 mokslininkų, inžinierių, universitetų komandų ir t.t. Laimėjo Kalifornijos Technologijos instituto projektas, kuris siūlė saulės energija maitinamą tualetą, kuris gamina vandenilio dujas ir elektrą.

Ar šis išradimas pateisins lūkesčius? O gal turite geresnių idėjų?

www.itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.