Siūlo naudoti e-užsakymus ir e-PVM sąskaitas-faktūras

Elektroninių duomenų mainų (EDI) operatorius Baltijos šalyse „Telema“ AS ir apskaitos ir verslo valdymo programos tiekėjas „Rivilė“ UAB tapo partneriais. „Rivilės“ klientai dabar gali pradėti naudotis elektroninėmis PVM sąskaitomis-faktūromis ir kitais EDI dokumentais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 3:41 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:28 AM

„Telemos“ ir „Rivilės“ bendradarbiavimas yra rimtas žingsnis paprastesnio elektroninių PVM sąskaitų-faktūrų įsitvirtinimo Lietuvoje link, skelbiama pranešime. Pakeitus, popieriumi pagrįstus, procesus elektroniniais, ir pradėjus naudoti e-užsakymus ir e-PVM sąskaitas-faktūras, prekybos įmonės galėtų sutaupyti milijonus litų.

„E-užsakymai ir e- PVM sąskaitos-faktūros nėra konkurencinis pranašumas, tiesiog elementarus kiekvienos įmonės, kuri nori optimizuoti prekybos procesus, pasirinkimas, - sakė „Rivilės“ apskaitos ir verslo valdymo programos Projektų vadovas Virgilijus Žutautas.

2012-aisiais „Telema“ dirbo siekdama įdiegti „Telema Modulį“, skirtą labiausiai paplitusiems apskaitos ir verslo valdymo programų sprendimams Baltijos šalyse. „Telema Modulis“ apskaitos ir verslo valdymo programoje yra kažkas panašaus į Internetinio Banko Modulį, esantį visuose apskaitos ir verslo valdymo programų sprendimuose- jis paprastai būna pradiniame pakete, arba jį galima užsisakyti iš programos tiekėjo. Naudojant apskaitos ir verslo valdymo programos sprendimą, su įdiegtu „Telema Moduliu“, klientai gali importuoti e-užsakymus ir e-PVM sąskaitas-faktūras centralizuotai, ir išvengti ilgai trunkančių ir brangiai kainuojančių vystymo darbų.

„Rivilės“ klientai galės jungtis prie 3000 mažmeninkų ir 1000 tiekėjų bendradarbiaujančių su „Telema“ Baltijos šalyse. Tai atvers EDI bendravimo kanalus visiems 5000 „Rivilės“ klientų.

Lietuvoje mažiau nei 2 proc. kasmet išrašomų PVM sąskaitų-faktūrų - elektroninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.