Nauji bevielio interneto įrenginiai išgraibstyti per kelias valandas

Vos pasirodę pirmieji mini belaidžius maršruto parinktuvus „Mezon Yzi“ (šnekamojoje kalboje dar vadinamus yzikais) mobiliojo interneto naudotojai išgraibstė per kelias valandas. Pasiryžusiems žūtbūt gauti naujo modelio įrenginį už simbolinę vieno lito kainą teko pastovėti netrumpose eilėse, tačiau jie žinojo, ką daro. Belaidžio maršruto parinktuvo nereikia jungti į kompiuterį – jis veikia per atstumą, sukurdamas WiFi ryšio zoną. Šioje zonoje internetas prieinamas ne tik kompiuteryje, bet ir planšetėje, mobiliajame telefone, žaidimų konsolėje, fotoaparate, t.y. visuose įrenginiuose, kuriuose yra įdiegta Wi-Fi ryšio sąsaja.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-04 18:47, atnaujinta 2018-03-16 23:14

„Tai buvo trumpalaikė naujo įrenginio pristatymo akcija, tačiau iki rugsėjo pabaigos ir kiti norintieji jį galės įsigyti su didele nuolaida“, – sakė Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Jo įsitikinimu, naujasis įrenginys padės apsispręsti renkantis mobiliojo interneto įrenginius. Bendrovės duomenimis, jau dabar poreikiai pasiskirsto beveik tolygiai – užsisakydami mobilųjį 4G internetą „Mezon“, maždaug pusė naujų klientų renkasi USB duomenų perdavimo modemus, kita pusė – belaidžius maršruto parinktuvus.

Mini „Mezon Yzi“ sveria vos 59 g, jo ilgis ir plotis –  67 mm, aukštis – 12,5 mm. Mažą bateriją užtikrina moderni „System on Chip“ technologija, todėl be pakrovimo įrenginys tarnauja iki 8 val., naudojantis mažu intensyvumu – iki 15 val. Jo energijos išteklius dar galima taupyti reguliuojant Wi-Fi ryšio galią.

Be to, įrenginys greitai pasikrauna (galima krauti tiek iš elektros tinklų, tiek ir iš kompiuterio) ir sparčiai įsijungia – pasirengimas darbui užtrunka ne ilgiau kaip 10 sekundžių, o jeigu buvo visiškai išjungtas – iki 40 sek.

„Galima pasidžiaugti tuo, kad naujasis įrenginys, taupydamas energijos išteklius, yra dar labiau tausojantis aplinką nei jo pirmtakai“, – sako E. Ropė.

Kitaip nei USB duomenų perdavimo modemą, belaidžio maršruto parinktuvo nereikia jungti į kompiuterį – jis veikia per atstumą, sukurdamas WiFi ryšio zoną. Šioje zonoje internetas prieinamas ne tik kompiuteryje, bet ir planšetėje, mobiliajame telefone, žaidimų konsolėje, fotoaparate, t.y. visuose įrenginiuose, kuriuose yra įdiegta Wi-Fi ryšio sąsaja.

Belaidžiu maršruto parinktuvu gali naudotis keli asmenys vienu metu, jį patogu nešiotis kišenėje ar rankinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.