FTB neigia, kad buvo nutekinti milijono „Apple“ prietaisų kodai

JAV federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia, kad nėra „jokių įrodymų“, kad programišių grupuotė iš FTB agento nešiojamojo kompiuterio gavo 12 mln. JAV korporacijos „Apple“ prietaisų identifikavimo kodų, pranešė BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2012, 12:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:55 PM

Programišių aktyvistų grupuotė „AntiSec“ pirmadienį internete paviešino dokumentą, kuriame, pasak jų, yra milijonas vadinamųjų UDID kodų, naudojamų „Apple“ prietaisams identifikuoti. Kiekvienas bendrovės „Apple“ pagamintas prietaisas turi unikalų 40 ženklų UDID kodą. Grupuotė „AntiSec“ tvirtina kodus gavusi iš FTB agento Kristoferio Stanglo (Christopher Stangl) nešiojamojo kompiuterio. Grupuotė teigia, kad FTB 12 mln. kodų naudoja prietaisų savininkams sekti.

Kartu su dokumentu „AntiSec“ paskelbė, kad viešina tik milijoną prietaisų kodų, bet neskelbia tų prietaisų savininkų tapatybių, telefono numerių ir adresų. FTB antradienį pareiškė, jog nėra jokių įrodymų, kad internetiniai įsilaužėliai prisijungė prie biuro kompiuterio nei kad FTB bandė gauti arba gavo „Apple“ prietaisų kodus.

Tuo tarpu „CSIS Security Group“ elektroninių nusikaltimų ekspertas Danijoje Peteris Kruse antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ skelbė, kad programišiai tikrai nutekino „Apple“ prietaisų kodus ir kad tarp paviešintų duomenų jis rado tris savo asmeninius prietaisus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.