Lietuvių „Pixelmator” „Retina” ekranams muša populiarumo rekordus

Brolių Sauliaus (29 m.) ir Aido (24 m.) Dailidžių sukurta vaizdų redagavimo programa „Pixelmator” yra viena iš geriausiai įvertintų „Apple” internetinės parduotuvės „App Store” aplikacijų. Broliai uždirbo milijonus, 2011 m. pelnė „Apple” dizaino ir geriausios metų programos apdovanojimą, tačiau ant laurų nesnaudžia. Pasirodžius naujajam „Macbook Pro“ kompiuteriui su „Retina“ ekranu, kurio skiriamoji geba siekia 2880x1800 taškų – 3 milijonais taškų daugiau nei aukštos raiškos televizoriaus – lietuviai pristatė atnaujintą, specialiai šiems ekranams pritaikytą, „Pixelmator 2.1 Cherry“ versija.

Lietuvių sukurta nuotraukų apdorojimo programa savo galimybėmis vis labiau vejasi gigantą „Adobe Photoshop“. Tik „Pixelmator“ daugiau negu dešimtkart pigesnis.
Lietuvių sukurta nuotraukų apdorojimo programa savo galimybėmis vis labiau vejasi gigantą „Adobe Photoshop“. Tik „Pixelmator“ daugiau negu dešimtkart pigesnis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt info. ir Arnoldas L.

Sep 5, 2012, 6:30 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:39 PM

„Kol kas galiu pasakyti tik tiek – naujoji „Pixelmator” versija „Retina” ekrane atrodo nuostabiai. Be to, esame sužavėti naujojo „MacBook Pro” greičiu ir galia, HD grafikos ir video palaikymu, išvaizda ir daugybe kitų atnaujinimų. „Apple” atliko įspūdingą darbą, kurdami naująjį „MacBook Pro”. Tai neabejotinai geriausias nešiojamas kompiuteris pasaulyje”, - teigia vienas iš “Pixelmator” kūrėjų Saulius Dailidė.

Entuziazmą galima suprasti – broliai Saulius ir Aidas programą sukūrė ir į „Apple” internetinę parduotuvę įkėlė dar savo studijų metais, ir visada viską kuria tik „Apple“ operacinėms sistemoms. Entuziazmą galima pateisinti – broliai įrodė, kad moka dirbti kokybiškai. Entuziazmui galima pritarti – naujasis „Pixelmator“ atnaujinimas tapo komerciškai pačiu sėkmingiausiu. Per dvi savaites iš parduotuvės atsisiųsta 250 tūkst. naujosios „Cherry“ programos versijų.

Atnaujintoje „Pixelmator” vaizdų apdorojimo programoje įdiegta keletas reikšmingų atnaujinimų – 2.1 „iCloud” sinchronizavimas, „Effects Browser” įrankis. „Pixelmator” programos 2.1 versija taip pat bus suderinama su naujomis „OS X Mountain Lion” operacinės sistemos funkcijomis. Redaguojamas nuotraukas ir vaizdus bus galima išsaugoti ne tik kompiuteryje, bet ir “iCloud” debesų kompiuterijoje, tad pradėtą redagavimą galėsite tęsti prie kito kompiuterio.

„Smulkesni programos atnaujinimai vyksta kas mėnesį, o tokius didelius pakeitimus kaip šis stengiamės daryti kas metus. Tai didelis žingsnis geresnio vaizdo link. Padirbėjus kelias valandas prie naujojo „MacBook Pro” sunku grįžti prie kito, ne „Retina”, ekrano. Ekrano skiriamoji geba nepastebimai didėjo nuolat, dėl to smagu, kad „Apple” sukūrė ne šiek tiek, o dvigubai didesnės skiriamosios gebos ekraną. Tai tik dar kartą įrodo, kad ši kompanija visada vienu žingsniu priekyje”, - akcentuoja S. Dailidė.

Taip, šis kompiuteris turi šimtus privalumų – būdamas tik 1,8 cm storio, jis 25% plonesnis už 2011 metų modelį. Sveria tik 2 kg., turi dvi sparčiąsias USB 3.0, HDMI ir dvi „Thunderbolt“ jungtis, SDXC kortelių skaitytuvą, atnaujintą „MagSafe 2“ lizdą, atskirą vaizdo plokštę ir 8 GB sparčiosios atminties. 7939 Lt Lietuvoje kainuojantis „MacBook Pro“ su „Retina“ ekranu turi 2,3 GHz keturių branduolių „i7“ procesorių bei 256 GB vidinės atminties, o už 10119 Lt gautume 2,6 GHz keturių branduolių „i7“ procesorių bei 512 GB atminties. Tie du trūkumai, kuriuos matome užrašytus skaičiais prieš santraukas „Lt“, tikrai tų privalumų nenusveria… Tiems, kam tų „trūkumų“ netrūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.