„Samsung“ nerimsta – nauja reklama vėl šaiposi iš „iPhone“

Prieš metus „Samsung Galaxy S II“ reklama atvirai tyčiojosi iš eilėse prie naujojo „iPhone“ stovinčių „Apple“ gerbėjų. Tiesa, tai, kad tose reklamose išvydę naująjį „Samsung“ jie manė, jog tai - „iPhone“ ir tik iš snobizmo raukė nosį perskaitę „Samsung“, kompanijai jau atsirūgo – JAV teismas už kopijavimą priteisė per milijardą dolerių baudos. Kiti gal išsigąstų, bet korėjiečių kompanija ne bailiai – JAV laikraščiuose jau pasirodė naujos „Galaxy S III“ reklamos, kuriose „iPhone 5“ pateikiamas kaip pajuodęs nevykėlis, neturintis nė pusės „Samsung“ flagmano funkcijų.

„Nereikia būti genijumi“? Tai gal ir nebūtina, tačiau mąstyti savo galva, o ne reklamų tekstais būtų neblogai.
„Nereikia būti genijumi“? Tai gal ir nebūtina, tačiau mąstyti savo galva, o ne reklamų tekstais būtų neblogai.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Sep 19, 2012, 8:44 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:04 PM

Reklaminio puslapio viršuje didelis užrašas: „Nereikia būti genijumi“. Sakinys neužbaigtas, tačiau visiškai akivaizdu, kad nereikia būti genijumi, jog pasirinktum „Samsung, nes jau tas „Apple“…

Toliau – abiejų telefonų nuotraukos ir techniniai duomenys. „Samsung“ ekranas didesnis, „Super AMOLED“ skiriamoji geba didesnė („Galaxy S III“ – 1280x720, o „iPhone 5“ – 1136x640), baterija laiko ilgiau ir gali būti keičiama, RAM atmintis dvigubai didesnė (2 GB), praplečiama vidinė atmintis irgi gali būti didesnė, standartinė USB jungtis – patogesnė („iPhone 5“ „Lightning“ jungtis reklamoje pavadinta tiesiog „visiškai kitokia“)…  

Toliau, deja, nebereikia būti genijumi, kad suprastum, jog reklama šiek tiek klaidina. Išvardinus daugybę „Galaxy S III“ funkcionalumą gerinančių savybių, susidaro įspūdis, kad „iPhone“ yra blogesnis todėl, jog jame neveikia „Samsung“ aplikacijos. Jau net neminint to, kad kai kurios aplikacijos, pavyzdžiui, balso atpažinimo sistema „S Voice“, gali būti vertinamos tik kaip „Samsung“ gėda, nėra sąžininga minint saviškes nepaminėti konkurento programų. Šiaip ar taip, „iPhone“ integravo „Facebook“ ir „Twitter“ funkcijas, o „Samsung“ to neturi.

Galiausiai abiejų telefonų operacinėms sistemoms yra sukurta tikrai pakankamai papildomų programėlių, kurios visiškai patenkins vartotoją. O nemažai resursų reikalaujanti „Android“ „suvalgo“ ir didesnę „Samsung Galaxy“ RAM atmintį, ir procesoriaus greitį, tad praktikoje „iPhone“ dažnai pasirodo spartesnis.

Jokiu būdu neteigiame, kad „Galaxy S III“ yra prastas telefonas. Gink Dieve – jis gražus, spartus, lengvas ir smagus. Tačiau ar tikrai patrauksi pirkėjus nutylėdamas konkurento privalumus? „Apple“ gerbėjai ir šiaip nelabai moka dairytis į kitus gaminius, o visi likę gali prarasti pasitikėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.