Po Švedijos policijos reido „Linkomanija“ vėl veikia (atnaujinta)

Švedijoje esanti serverių bendrovė PRQ, talpinanti populiarius, tačiau prieštaringai vertinamus interneto puslapius, sulaukė nemalonaus svečio – Švedijos policijos. Pirmadienį Švedijos policija areštavo keturis kompanijos serverius, kuriuose talpinamas ir lietuviškas „torrent“ portalas „Linkomanija“, rašo naujienų portalas forbes.com. Antradienį po pietų "Linkomanija" savi veiklą atnaujino. 

Švedijos policija užblokavo prastos reputacijos portalus, tarp kurių ir „Linkomanija“.<br>I. Budzeikaitė
Švedijos policija užblokavo prastos reputacijos portalus, tarp kurių ir „Linkomanija“.<br>I. Budzeikaitė
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Oct 2, 2012, 7:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:04 AM

Kaip teigė serverių bendrovės savininkas Mikaelis Viborgas, užblokuotas ir kitas serveriuose patalpintas populiarus „torrent“ portalas „Thepiratebay“. Tačiau jo nuomone, tai ne policijos nuopelnas, o tik techniniai nesklandumai.

„Nors aš ir bjauriuosi tuo, ką tie portalai talpina, ginu juos, kaip savo klientus“, - sakė serverių įmonės savininkas M. Viborgas. Anot jo, bendrovė PRQ neprisidės prie teisėsaugos procedūrų ieškant nusikaltėlių, kuriančių pedofilijos ar kitos nelegalios informacijos portalus, nebent bus priversti suteikti informacijos.

Praėjusią vasarą M. Viborgas teigė, kad ir toliau talpins savo serveriuose „WikiLeaks“, tačiau atsisakys bendradarbiavimo su „Thepiratebay“.

2004 metais bendrovę PRQ įkūrė du iš trijų „Thepiratebay“ įkūrėjų. Vienas iš jų, 27-erių Gottfridas Svartholmas areštuotas Kambodžoje už autorinių teisių pažeidimą. Be to, neseniai jam pateikti kaltinimai už įsilaužimą į bendrovės „Logica“ duomenų bazę.

Policijos reidas kompanijoje PRQ organizuotas jau du kartus – 2006 metais dėl portalo thepiratebay.se, o 2010 metais įtarimus sukėlė internetinis duomenų apsikeitimo puslapis „Thescene“.

Savo socialinio tinklapio „Twitter“ paskyroje pirmadienį „WikiLeaks“ teigė, kad naudoja vieną iš PRQ serverių, tačiau „WikiLeaks“ uždarytas nebuvo.

Kol kas dar nėra aišku, kuriuos PRQ serverius užblokavo Švedijos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.