„Apple“ spalio 23 d. pristatys sumažintą „iPad“?

Gavę „Apple“ kvietimus į renginį, kuris įvyks trimis dienomis anksčiau negu seniai laukiamas „Windows 8“ pristatymas, daugelis žurnalistų nė neabejoja, kad ten išvys ilgai lauktą „iPad mini“ 7 colių įstrižainės ekranu. Šiaip ar taip, o Steve'o Jobso, sakiusio, kad prie 7 colių ekranų reikia pridėti ir švitrinio popieriaus vartotojų pirštams paploninti, jau nebėra, poreikis sunkiai, bet vis tiek į kišenę telpantiems įrenginiams išlieka, o ir „Apple“ nebūtų savimi, jei nepagadintų kraujo svarbiam įvykiui besirengiantiems konkurentams. Taigi, pažiūrėkime, ką dar žada spalio 23 d.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Oct 19, 2012, 1:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:13 AM

Ant paties pakvietimo užrašyta paprastutė frazė „We’ve got a little more to show you“ savy slepia kur kas daugiau, negu išduoda kito konkurento - „Google“ vertėjas: „Mes turime šiek tiek daugiau parodyti jums.“ Žodeliai „mažytis“, „mes gavome“, „daugiau“ veikia lyg kodas – parodys kažką mažo, kas gali daugiau. Taigi, nenuostabu, kad visi laukia to, ką jau seniai piešia svajonėse ir kompiuterių ekrane, to, kam prigalvojo krūvą pavadinimų: „iPad mini“, „iPad air“, „iPad nano“…

Kai kurie gandų skleidėjai jau tiek pažengė, kad tiksliai nurodo visas naujojo „iPad“ charakteristikas – 7,85 colių įstrižainės ekranas, A5 procesorius, priekinė ir galinė kameros, „lightning“ jungtis. Netgi nurodoma, kad ekranas nebus „Retina“ – juk įrenginys turi būti kuo pigesnis ir lengvesnis.

Juokingiausia, kad tokiems gandams pati „Apple“ niekada jokio pagrindo nesuteikė – mažojo „iPad“ visi laukė vasarą, kuomet buvo pristatyti „iPad New“, po to rudenį, kartu su „iPhone 5“, o jis vis nepasirodė ir „Apple“ apie tokio gamybą nė karto nė neužsiminė. Tačiau, kaip ir daugeliu kitų atvejų, gandai ėmė sklisti iš dalių tiekėjų lūpų. Kažkas prasitarė gavęs užsakymų tokio dydžio ekranams, kažkas lyg ir nufotografavo korpusus, štai visi ir laukia. Galų gale – juk negali brangiausias elektronikos pasaulio prekės ženklas palikti šią rinkos dalį visokiems „Google Nexus 7“, „Amazon Kindle Fire“, „Nook HD“, „Samsung Tab 7“ ir t. t.

Tačiau kol kas tai spėlionės – neabejotinas faktas yra tik tai, kad spalio 23 d. tikrai įvyks kažkoks pristatymas. Galbūt išties „iPad nano“, kuris  galbūt tikrai kainuos nuo 200 iki 300 dolerių, kaip teigia „New York Times“, arba iki 649 eurų, kaip teigia Vokietijos tinklaraštis „MobileGeeks“? O gal bus pristatyti 13 colių „MacBook Pro“ su „Retina“ ekranais arba atnaujinti ir sumažinti trečios kartos „Mac Mini“? Gal visi tie dalykai bus pristatyti kartu ir paskelbta, kad prekyba jais prasidės spalio 26 d.?

Žodžiu, iki renginio galime spėlioti kiek tik norime, tačiau tikras faktas yra tik vienas – „Apple“ ir vėl rado būdą, kaip sumenkinti didingą konkurentų renginį. Taigi „Windows 8“, jei nori rimto dėmesio spalio 26 d., tikrai turės parodyti kažką stebuklingo. Na, arba „nulūžti“ - apie tai visi irgi tikrai parašytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.