„Apple“ pranoko lūkesčius: pristatyti „iPad 4“ ir „iPad mini“

Atrodo, kad „Apple“ gerbėjai Kalėdų šiais metais sulaukė 2 mėnesiais anksčiau. Antradienį vakare Kalifornijoje buvo pristatyti naujausi šios įmonės produktai: „MacBook Pro“, „iMac“, „Mac Mini“, „iPad 4“ ir daugybės žmonių lauktas „iPad Mini“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 24, 2012, 11:05 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:59 PM

Taip pat atskleistos šių prietaisų techninės charakteristikos ir kaina. Tiesa, vienu metu atrodė, kad didžiausios naujienos taip ir nebus pristatytos - „Apple“ pranešėjai meistriškai vilkino laiką.

Pristatymą dabartinis „Apple“ vadovas Timas Cookas pradėjo džiaugdamasis „iPhone 5“ - telefonu, kuris sumušė visus pardavimų rekordus. Taip pat buvo pristatytas populiariausios programėlės „iBook“ atnaujinimas. Ši pristatymo dalis nemažai daliai tinklaraštininkų ir interneto komentatorių sukėlė žiovulį ir nedidelį nerimą – galbūt taip ir nebus parodyta nieko įdomaus?

Tačiau greit paaiškėjo, kad nerimauta buvo be reikalo.

Pirmiausia buvo pristatytas naujas 13 colių įstrižainės „MacBook Pro“. 20 proc. plonesnis už ankstesnę versiją, sveriantis tik kiek per 1,5 kg. Techninės šio kompiuterio charakteristikos labai nesiskiria nuo ankstesnių versijų - „Intel 4000“ vaizdo plokštė, „i5“ arba „i7“ procesorius ir iki 768 GB kietojo disko vietos. Naujuoju „Macbook pro“ pradėta prekiauti antradienį, iškart po pristatymo.

Kito produkto - „Mac mini“ pristatymas sukėlė publikos juoką.

„Juk žinojote, kad pristatysime kažką „mini“, ar ne?“, - juokavo T. Cookas, turėdamas galvoje paskutiniu metu internete sklidusius gandus apie būsimąjį „iPad mini“ planšetinį kompiuterį

Daug susižavėjimo ir teigiamų komentarų sulaukė pristatytas naujasis „iMac“ kompiuteris, net 80 proc. plonesnis už savo pirmtaką. Juo prekiauti bus pradėta nuo lapkričio.

Tai, ko visi laukė, buvo atidėta pačiai pabaigai. Pirmiausia pristatytas naujas „iPad“, kuriuo bus pradėta prekiauti nuo lapkričio 2 dienos. Lyginant su senesnės kartos „iPad“, naujasis turės galingesnį „AX6“ procesorių ir dvigubai spartesnį Wifi ryšį. Paprasčiausias 16 GB modelis su Wifi interneto ryšiu kainuos 499 JAV dolerius.

Iš už naujojo „iPad“ ištrauktas „iPad Mini“ sukėlė publikos ovacijas. 7,9 colio įstrižainės planšetinio kompiuterio techninės charakteristikos maždaug tokios pačios, kaip „iPad 2“: „A5“ procesorius, 5 megapikselių kamera, 10 valandų baterijos veikimo trukmė. Pigiausias 16 GB talpos „iPad mini“ su Wifi interneto ryšiu kainuos 329 JAV dolerius. Prekyba JAV ir daugybėje kitų šalių (Lietuvos trumpai parodytame šalių sąraše nebuvo) prasidės lapkričio 2.

„Tiesiog sumažinę seną „iPad“ nebūtume pasiekę tokio rezultato. Mes nepatingėjome sukurti visiškai naujo produkto, kuris nebuvo tiesiog sumažinta originalo kopija. Jautėme, kad 7,9 colio ekranas būtų pats geriausias pasirinkimas, bet norėjome jį padaryti kuo siauresnį, kad būtų galima „iPad Mini“ nesunkiai laikyti viena ranka“ , - sakė „Apple“ pranešėjas Phillas Shilleris.

„iPad Mini“ bus skirtas panašioms užduotims, kaip ir jo didesni giminaičiai: interneto naršymui, lengvam nuotraukų darymui ir apdorojimui, elektroninio pašto tikrinimui ir knygų skaitymui. „Apple“ atstovai tikino, kad šio kompiuterio ekranas dėl techninių sprendimų ir papildomo 0,9 colio yra beveik 30 proc. didesnis, nei jo artimiausio konkurento – 7 colių ekrano įstrižainės „Nexus 7“ planšetinio kompiuterio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?