Į vandenį nuleistas paskutinis S. Jobso kūrinys (video)

Paskutinis didelis dizaino projektas, prie kurio iki savo mirties dirbo kompiuterių genijus Steveas Jobsas, pagaliau pabaigtas. Ir tai - ne dar vienas „Apple“ kompiuteris, o prabangi didžiulė jachta „Venus“, kurią spėta praminti iJachta.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Oct 31, 2012, 12:05 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:45 PM

Jachtos dizainą padėjo sukurti prancūzų dizaineris Philippe'as Starck'as, mėgstantis minimalizmą. Ši jachta, gavus romėnų meilės ir grožio deivės vardą „Venus“, buvo statoma Olandijoje. Šią savaitę ji nuleista į vandenį.

S.Jobso šeima dalyvavo jachtos nuleidimo ceremonijoje ir kiekvienas padalino po padėkos raštelį ir „iPod Shuffle“ grotuvą visiems, stačiusiems laivą darbuotojams.

Jachtos išorė pagaminta iš aliumino. Jachtos deniai pagaminti iš tikmedžio, o langai padaryti nuo grindų iki lubų.

Laive yra septyni „iMac“ kompiuteriai, kurių kiekvieno ekranas - 27 colių. Šie kompiuteriai rodo visą laivo navigacijai reikalingą informaciją.

Jachta visiškai atspindi Walterio Isaacsono parašytoje S. Jobso biografijoje išdėstytą laivo viziją. Kompiuterių genijus demonstravo savo biografui jachtos modelius ir eskizus, kuriuos W. Isaacsonas pavadino „glotniais ir minimalistiniais“.

Deja, šia milžiniška - daugiau kaip 70 metrų ilgio jachta taip ir negalės paplaukioti pats S. Jobsas, kuris mirė pernai, spalio 5 dieną.

Genijus nuogąstavo, kad taip ir nepamatys savo jachtos ant vandens, bet nesiliovė jos projektuoti. Savo biografui jis guodėsi: „Žinau, kad įmanoma, jog mirsiu ir paliksiu Laurene su pusiau pastatytu laivu. Bet aš nesiliauju jo statyti. Jei nustosiu, tai bus prisipažinimas, kad aš greitai mirsiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.