Azerbaidžane pristatytas Lietuvos IT sektorius

Šiandien Lietuvos IRT (informacinių ir ryšių technologijų) įmonės prisistato Azerbaidžano sostinėje Baku vykstančioje prestižinėje telekomunikacijų ir informacinių technologijų parodoje „BakuTel“. Jau trečią kartą Azerbaidžano IRT rinkai ir dar 200 įmonių iš 29 šalių lietuviai pristato pažangiausius ir naujausius savo produktus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2012, 2:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 4:11 PM

„Eksportas – sritis, į kurią Lietuva šiandien turi orientuotis daugiausiai. Dalyvaudami tokiose parodose kaip ši tiesiame kelius IRT eksporto plėtrai, dirbame vardan naujų užsakymų netolimoje ateityje. Azerbaidžanas yra imli rinka: lietuviai čia gali pasiūlyti labai daug, todėl itin svarbu tinkamai pristatyti savo IRT paslaugas, pritaikyti jas šios šalies poreikiams ir išnaudoti visas galimybes eksporto mastams didinti“, – sako Edmundas Žvirblis, asociacijos „Infobalt“ vykdantysis direktorius.

Tuo pačiu metu Baku lankosi ir Lietuvos Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis bei kiti pareigūnai. Lietuvos valdžios atstovų delegacija taip pat lankysis ir „BakuTel“ parodoje.

„Šiemet Azerbaidžano rinkai pristatome Lietuvoje puikiai išvystytas elektroninės bankininkystės paslaugas. Šioje šalyje iki šiol bankais yra naudojamasi tradiciniu būdu, todėl tikime, kad ši paslauga susilauks daug dėmesio ir užves derybas dėl kontraktų pasirašymo tarp Lietuvos ir Azerbaidžano“, – sako Kęstutis Gardžiulis, UAB „Etronika“ vadovas.

Pasak K. Gardžiulio, įmonė parodoje pristato unikalius ir Azerbaidžano aplinkinėse valstybėse nematytus sprendimus. Vienas jų – balsu ir gestais valdomas internetinės bankininkystės sprendimas, vartotojus atpažįstantis pagal balsą ir veidą.

Aštuonioliktus metus iš eilės organizuojama didžiausia Kaspijos regiono „BakuTel“ paroda yra laikoma reikšmingu renginiu vystant ir užmezgant bendradarbiavimą su užsienio rinkomis ir pristatant šalies IRT sektoriaus pasiekimus pasauliui. Telekomunikacijų ir informacinių technologijų parodoje dalyvauja vietos ir užsienio IRT produktų gamintojai ir eksportuotojai, svarbūs mobilių operatorių rinkos žaidėjai, Azerbaidžano valstybinės institucijos ir IRT paslaugų kompanijos.

Lapkričio 6 – 9 d. asociacijos „Infobalt“ organizuojamame Lietuvos stende parodoje „BakuTel“ yra pristatomos šios IRT sektoriaus įmonės: „Inta“, „Merakas“, „DocLogix“, „B.G.M.“, „Lexnet“, „Etronika“, „Leksinova“, „Baltic Amber Solutions“, „ACC Distribution“, „Data House“, „Critical Security“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.