Dvikojis „Pet-Proto“ robotas šokiravo neeiliniais sugebėjimais

Dažniausiai robotai primena nerangius metalo laužus, tačiau prieš porą dienų „DARPA“ mokslininkų grupės išplatintame vaizdo įraše matyti, kad jų kuriamas „Pet-Proto“ robotas yra toks grakštus, kad geba šokinėti, bėgioti per kliūtis ir vaikščioti per buomus. Viską atlieka dvikojis robotas, o tai šiandieniame robotų pasaulyje dar gana retas reiškinys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-06 10:01, atnaujinta 2018-03-15 16:22

Prie Pentagono remiamo projekto dirbantys mokslininkai vaizdo įrašą išplatino norėdami paskatinti jaunuosius mokslininkus dalyvauti jų rengiamame konkurse, kurio tikslas dar labiau išplėsti robotų galimybes, kad šie ateityje gebėtų gelbėti pavojingose situacijose atsidūrusius žmones, padėti remonto darbuose atominėse elektrinėse bei atlikti kitus darbus, kuriuos žmogui padaryti yra per sunku arba per pavojinga. Konkursas, kurio metu komandos kurs robotus, truks 27 mėnesius, o jo pabaigoje geriausia komanda bus apdovanota 2 mln. JAV dolerių prizu.

„Pet-Proto“ įgūdžiai, kurie demonstruojami vaizdo įraše, atrodo gana įspūdingai. Ypač stebina roboto gebėjimas tobulai laikyti pusiausvyrą.

„DARPA“ komanda yra skūrusi ir keturkojį robotą-šunį, kuris yra be galvos, tad atrodo šiek tiek gąsdinančiai, tačiau dėl papildomų kojų geba įveikti dar sudėtingesnes kliūtis.

itnaujienos.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.