„iPhone“ Meksikai nebereikia - jie turi „iFone“

Kompanija „Apple“ nebegalės pardavinėti „iPhone“ mobiliųjų telefonų Meksikoje, tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Meksiko miesto teismas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2012, 10:30 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:29 PM

Teismas patenkino Meksikoje registruotos kompanijos „iFone“ prašymą uždrausti prekybą „iPhone“ telefonais motyvuodamas, kad klientai tokiu būdų gluminami. Kompanija „iFone“ buvo registruota 2003 metais, keturi metai prieš pasirodant pirmajam „Apple“ telefonui. Tai ir buvo pagrindinis teismo argumentas, kodėl buvo priimtas informacinių technologijų gigantei nepalankus sprendimas.

„iFone“ telekomunikacijų kompanija ateityje žada bylinėtis teismuose ir dėl žalos atlyginimo, kaip viena iš atlyginimo formų minima 40 proc. sumos nuo visų „iPhone“ pardavimų Meksikoje. Didžiausi Meksikos telekomunikacijų tinklai „Telcel“ ir „Movistar“ būtent ketvirtadienį turėjo pradėti prekybą „iPhone 5“ telefonais. Manoma, kad prekyba „Apple“ telefonais vyks ir toliau, nes teismo nuosprendyje nėra aiškiai parašyta, iki kada ji turi būti nutraukta.

Įdomu, kad niekas Meksikoje dėl dviejų pavadinimų panašumo nesuko galvos iki pat 2009-ųjų, kol „Apple“ nepadavė kompanijos „iFone“ į teismą už jų produkto vardo naudojimą. Atsikeršydami šie patys perėjo į puolimą ir panašu, kad „Apple“ tai gana smarkiai atsirūgs.

itnaujienos.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.