Pirmasis gyvas ir interaktyvus koncertas lietuviškame „Facebook“

Lapkričio 12 d. muzikos ir repo improvizacijų mylėtojai galės dalyvauti gyvo garso koncerte nė neatplėšdami užpakalių nuo savo fotelių. Kiekvienas, užsukęs į ZOOM paskirtį tinklapyje „Facebook“, taps ne tik pirmojo Lietuvoje improvizuoto koncerto socialiniame tinkle žiūrovu, bet ir pats galės kurti jo repertuarą! Vitalijos Katunskytės organizatoriai kažkodėl nepakvietė – krikštui pasirinkti tikri improvizacijos meistrai, grupė JAMA&W, bei kylanti lietuviško repo žvaigždė Alekna.

Kai iš meno mūsų šalyje tyčiojasi, ir valdžia, ir tamsuomenė, ir pirataujantys gerbėjai, savarankiškai muzikantai net tokio koncerto surengti tikrai negalėtų.
Kai iš meno mūsų šalyje tyčiojasi, ir valdžia, ir tamsuomenė, ir pirataujantys gerbėjai, savarankiškai muzikantai net tokio koncerto surengti tikrai negalėtų.
Daugiau nuotraukų (1)

TBWA\ VILNIUS ir A. Lukošius

Nov 11, 2012, 2:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:43 PM

„Swedbank“ jaunimo mokėjimo programa ZOOM savo penkerių metukų gimtadienį švęs šiuolaikiškai.

„Penkerių metų jubiliejaus proga norėjome sukurti šventę, prieinamą kiekvienam. Tiesioginės transliacijos internetu nėra naujiena, tačiau „Facebook“ tinkle tokio koncerto Lietuvos mastu dar nesame turėję. Be to, lankytojai čia bus ne tik stebėtojai, bet ir aktyvūs renginio dalyviai“, – sakė „Swedbank“ atstovas.

Gal kažkam tai jau skamba kaip įkyri reklama, tačiau juk net ir bankai kartais daro gerus darbus. Niekada apie tai nerašytume, jei nebūtų sudominusi paties koncerto idėja. Kiekvienas, užsukęs pasiklausyti koncerto į ZOOM „Facebook“ paskirtį, naudodamas specialią programėlę galės pats kurti koncerto programą - siūlyti žodžius, kuriuos norėtų išgirsti dainoje. Pasiūlytus žodžius kiti galės reitinguoti, o surinkusius daugiausia balsų JAMA&W ir Alekna apdainuos, demonstruodami savo fantazijos, iškalbos ir rimavimo galimybes. Atlikėjams kurti dainas čia ir dabar, iš besikeičiančių žodžių bus tikras išbandymas, o žiūrovams – dvi valandas truksiantis smagus malonumas.

Koncertas vyks specialiai įrengtoje studijoje, kuri jau dabar aprūpinama greičiausia interneto jungtimi, tad ateiti į koncertų salę nepavyks. O štai komentaruose reikalauti „pakartot!“ bus galima.

„Tai – pirmoji tokia patirtis mūsų grupei, todėl galvojome, kaip prisitaikyti prie tokio formato, atrasti naujų būdų bendrauti su žiūrovais. Kokie jie – paliksime intrigą, juo labiau kad patys niekad nesame garantuoti, kaip viskas baigsis“, – sako dueto narys JAMA, besidžiaugiantis, kad koncertą galės pamatyti ir gyvenantys už Lietuvos ribų.

Pabaigę savo pasirodymą, JAMA&W sceną užleis „Youtube“ kanale išpopuliarėjusiam Aleknai. Jaunasis reperis jau gali pasigirti sulaukęs rekordinio peržiūrų kiekio per trumpiausią laiką Lietuvos muzikos istorijoje ir neseniai išleistu pirmuoju radijo singlu „Būk savim“, kuriam muzikinę partiją sukūrė „G & G sindikato“ narys Pushaz.

Technologiškai įgyvendinti tokią idėją nėra sunku, galų gale pradedančiųjų grupių konkursas „Garažas“ tiesiogiai internetu transliuotas jau ne vienerius metus, tad įdomiausia bus pamatyti interaktyvumą ir ką jie darys, jei labiausiai rekomenduojami žodžiai bus ne visai padorūs?..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.