„Windows 8“ netikėtai sužavėjo verslą

Kai prieš trejus metus buvo išleista „Windows 7“ operacinė sistema, verslas prie jos perėjo vangiai – prasidėjusi finansinė krizė ir itin prastai įvertinta „Windows Vista“ operacinė sistema keleriems metams atvėsino susižavėjimą naujais „Microsoft“ produktais.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Nov 15, 2012, 10:14 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:37 AM

Atrodė, kad „Windows 8“ išvis neberūpi verslo segmentas – patys įmonės atstovai pripažino, kad didžiausio susidomėjimo tikisi iš namų vartotojų. Todėl stebina vis naujų įmonių pareiškimai, kad jos ketina pereiti prie „Windows 8“ - tai praneša net ir tokios įmonės, kurios iki šiol naudojosi senutėle „Windows XP“. Kokios to priežastys?

„Mes vis didiname elektroninių prietaisų skaičių savo gyvenime – jie tampa ne tik darbo, bet ir gyvenimo įrankiais. Aš pats turiu keturis skirtingus prietaisus interneto naršymui, ir jie visi yra su skirtingomis operacinėmis sistemomis. Tai yra košmaras verslui. Reikia vienos operacinės sistemos, kuri veiktų visur. „Windows 8“ suteikia tokią galimybę. Sumažėjo problemų, kurios atsiranda, kai darbuotojai atsineša savo prietaisus į darbą“, - „Atea“ konferencijoje sakė informacinių technologijų įmonės vadovas Steinaras Stonesby. 

Tai, kad „Windows 8“ veikia ne tik asmeniniuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose bei telefonuose, iš tikro padeda sutaupyti daugybę laiko sinchronizuojant skirtingų prietaisų duomenis. Tačiau tai – ne vienintelė naujųjų „Windows“ populiarumo priežastis.

Vienos neviešinamos įmonės technikos vadovas svetainei businessinsider.com pareiškė, kad ketina nupirkti bent 4 tūkst. „Windows 8“ kopijų, be to, anksčiau planuotus pirkti „iPad“ planšetinius kompiuterius įmonė iškeitė į „Microsoft Surface“.

Vyras teigė, kad naujojoje „Windows 8“ operacinėje sistemoje jo testuotos programos veikė iki 15-20 proc. sparčiau nei „Windows 7“. Taip pat efektyviau naudojama operatyvioji atmintis ir sutrumpėjo programų įsijungimo trukmė.

Paklausus, ar nebus sunku išmokyti darbuotojus dirbti su nauja sistema, jis teigė, kad tai nebus daug sunkiau, nei išmokyti dirbti su „iPad“ kompiuteriais.

„Įsigijus „Surface“ planšetinį kompiuterį su „Windows 8“ prireikia maždaug dienos, kol išmoksti naudotis jo klaviatūra, ir maždaug 4 valandų, kol pripranti prie liečiamos vartotojo sąsajos“, - tvirtino „Windows 8“ entuziastas.

Didžiausios kliūtys naujai „Windows 8“ operacinei sistemai, net jei ji būtų ideali, yra dvi: visų pirma, sunku pripratinti darbuotojus pakeisti savo įpročius. Kita, gana rimta bėda – didelės išlaidos.

Kadangi „Windows 8“ geriausiai veikia su lietimui jautriais ekranais, įmonės gali mokėti dvigubai – už operacinės sistemos ir už įrangos atnaujinimą. Be to, papildomai kainuotų ir darbuotojų mokymai.

Kadangi didžioji dalis verslo dar nėra net grįžusi į prieškrizinį lygmenį, įmonės gali užtrukti iki 3-5 metų, kol atsinaujins kompiuterinę įrangą. Taigi verslui dar reikės įrodyti palankumą  „Windows 8“ ne tik žodžiais, bet ir veiksmais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.