Buvęs VSD darbuotojas įsigijo Gruzijos televizijos kanalą (papildyta)

Gruzijos rusakalbį televizijos kanalą PIK kontroliuos verslininkas iš Lietuvos Darius Jurgelevičius. Jo kompanija „Jurgelevičius Šviesa” įsigijo 60 procentų televizijos kanalo akcijų. Šiuo metu D. Jurgelevičius gyvena Gruzijoje, o kol vyriškis gyveno Lietuvoje, jis spėjo pabuvoti ne vienose pareigose. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 15, 2012, 10:16 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:53 AM

Teisę baigęs D. Jurgelevičius dirbo komercinėje radijo stotyje „M-1”, Užsienio reikalų ministerijoje ir generalinio direktoriaus pavaduotoju Vidaus saugumo tarnyboje (VSD). Iš pastarosios jis pasiprašė atleidžiamas 2009 metais. 

Išvykęs į Gruziją D. Jurgelevičius buvo buvusio Gruzijos vidaus reikalų ministro, o po to - premjero Vano Merabišvilio patarėjas. Šiuo metu jis turi dvigubą pilietybę ir dabar gyvena Tbilisyje. Pats verslininkas atsisakė komentuoti televizijos kanalo PIK įsigijimą.

D. Jurgelevičiaus pavardė buvo ne kartą minima 2006 m. vykusiame VSD skandale, kai Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas tyrė saugumiečio Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje aplinkybes, dėl tariamo šmeižto D. Jurgelevičius bylinėjosi su žurnalistais. 

Kanalo akcijų pirkimas įvyko dar spalio 29 d., bet žiniasklaida apie sandorį sužinojo tik dabar, praneša Gruzijos portalas „Media.ge”.

Pagal sandorio sąlygas, kompanija privalo per penkerius metus investuoti į televizijos kanalą 1,5 milijono larių (apie 900 tūkstančių dolerių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.