„Apple“ svarsto atsisakyti „Intel“ procesorių

Jei tokį gandą būtume išgirdę prieš porą metų, tik pasukiotume pirštą prie smilkinio, juk galų gale būtent atsisakius su užduotimis nesusidorojusių „Motorola“ procesorių ir perėjus prie „Intel“ kompanijos kompiuteriai vėl įšoko į populiarumo viršūnes. Tačiau dabar tai jau pradeda atrodyti logiška, kaip ir paties „Intel“ investicijos į „Sharp“. Vis augant ARM procesorių pagrindu veikiančių mobiliųjų įrenginių populiarumui ir galiai, akivaizdu, kad tradiciškai pajėgesni, tačiau „ėdresni“ „Intel“ stumiami į nišinę rinką. Pripažinime, kad ir „Windows RT“ įrenginiai kala riebią vinį į „Intel“ ateities asmeninių kompiuterių rinkoje karstelį.  

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Nov 16, 2012, 5:42 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:09 AM

Taigi, „Bloomberg“ pranešimas, kad „Apple“ svarsto perspektyvą ateityje atsisakyti „Intel“ procesorių ir „Mac“ kompiuteriuose bei pereiti prie savo gamybos ARM, kokius šiuo metu naudoja iOS įrenginiuose, pernelyg nenustebino. Tiesa, tik 2006 m. pradėjusi bendradarbiauti su „Intel“, kompanija, anot gandų, tikrai neskubės nieko keisti ir bent jau iki 2017 m. bendradarbiavimas tęsis. Juolab, kad ir „Bloomberg“ informacijos šaltinis, „trys anonimai, gerai susipažinę su „Apple“ tyrimų kryptimi“, neatrodo absoliučiai patikimas.

Pastaruosius metus stebima tendencija, kai mobiliosios sistemos sugeba atlikti vis daugiau iki tol tik stacionariems kompiuteriams būdingų funkcijų, o „pilnos“ operacinės sistemos vis dažniau pasitelkia mobiliųjų sistemų aplikacijas (pavyzdžiui, socialinius tinklus). Ypač aiškiai tai pademonstravo „Windows 8“, kurių lietimui pritaikyta jungtis atsirado ir didžiųjų kompiuterių ekranuose, o tuo pasinaudoję gamintojai pradėjo tiekti stalinius liečiamus monitorius.

Tolesnis logiškas žingsnis būtų pritaikyti didžiąsias operacines sistemas nors ir mažiau našiems, tačiau kur kas ekonomiškesniems mobiliųjų sistemų procesoriams. Juolab, kad taip greitai augant jų galiai, daugeliui funkcijų jos visiškai pakaks. Tad, jei gandai teisingi, ateities „MacBook“ kompiuteriai gerokai pasikeis. Įsivaizduojate visas funkcijas vykdantį nešiojamąjį kompiuterį, kuris tik kiek storesnis už popieriaus lapą ir nepakrautas gali veikti parą?

Kaip ir reikėjo tikėtis, tiek „Apple“, tiek „Intel“ komentuoti šiuos gandus atsisakė. Juolab, kad šiais laikais planuoti tiek toli į priekį nebūtų išmintinga – kas žino, kokios bus septintosios kartos i7 procesorių galimybės?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.