Žodis pardavėjui. Nauja skalbimo mašina nereikalaus smegenų

Prieš savaitę parašę meistrų nuomonę apie šiuolaikines skalbimo mašinas bei jų pasiūlymus taupiai skalbti norinčiam pirkėjui sulaukėme ne tik jūros skaitytojų, tačiau ir naujų skalbimo mašinų pardavėjų komentarų. Štai keli jų argumentai apie gamintojų inovacijas, naujausias siūlomas skalbimo mašinas ir jų kokybę. Jei norime skalbti tik pigiai, geriausia griebti ūkinį muilą, skalbimo lentą ir eiti trenkti paklodžių prie upės. Tačiau pirkdami skalbimo mašiną daugelis tikimės skalbti lengvai, patogiai ir švariai – kainuoja ne tik skalbimo mašinų priežiūra, bet ir jų greičiau ar lėčiau „suskalbiami“ drabužiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Nov 20, 2012, 10:54 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:37 AM

UAB „Topo grupė“ viešųjų ryšių projektų vadovė Eglė Žemaitienė pateikė mums kelis argumentus, kodėl verta rinktis naujausio tipo skalbimo mašinas.

Ekonomiškumas

Seni modeliai geriausiu atveju turėjo A taupymo klasę (ankstesni - dar žemesnę), dabar siūlomos A+, A++ ir A+++ klasės mašinos, o tai leidžia sutaupyti iki 50-60 proc. vandens bei energijos. Elektros energijai brangstant, šis faktorius tampa vienu iš aktualiausių, be to, taip gyvensime ekologiškiau ir tausosime gamtos išteklius. Naujausių modelių skalbyklės sugeba švariai išskalbti ir šaltame vandenyje, tai taip pat taupo jūsų pinigus bei tausoja drabužius.

Inovacijos

Naujų skalbyklių modeliuose įdiegti patobulinti būgnai, kurie leidžia geriau išskalbti ir išskalauti. Tai tausoja audinius, taigi jūsų drabužiai mažiau susidėvi. Įdiegti įvairūs davikliai – skalbinių svėrimas, užterštumo matavimas, skalavimo būklės matavimas – leidžia parinkti tikslią skalbimo programą ir būdą.

Automatinio dozavimo sistemos, pavyzdžiui, skystoms skalbimo priemonėms, išgelbėja nuo itin dažnos klaidos – netaupaus priemonių ir medžiagų naudojimo. Atsiradus naujiems variklio tipams, vibraciją sugeriančioms šonų konstrukcijoms, naujos mašinos veikia tyliai. Įdiegta daug papildomų programų, kurios gali būti reikalingos skirtingų poreikių turintiems žmonėms – gyvūnų plaukų skalbimas, specialios programos kūdikių drabužėliams ir pan.

Ir paskutinioji, bet ne mažiau svarbi priežastis – naujos mašinos turi gamintojo suteikiamą garantiją, naudotos skalbimo mašinos to paprastai neturi. O net pigiausias remontas yra brangesnis už nemokamą.

Paskaičiuokime

Senosios meistrų siūlomos vokiškos mašinos tikrai turėdavo B arba C taupymo klasę. Tad, jei vienam skalbimui tokia išeikvodavo apie kilovatą energijos, o nauja – perpus mažau, tai kiekvienu skalbimu sutaupoma apie 20 centų. Skalbiant kas antrą dieną per garantinį 3 metų laikotarpį vien elektros būtų sutaupyta už 109 litus. Pridėkime vandens bei skalbimo priemonių taupymą – žiū, vidutinis gedimas jau ir atsipirktų. O juk kai kurios dalys turi daug ilgesnę garantiją.

Dėl gamtos išteklių tausojimo galime sutikti tik iš dalies – išmesta sena skalbyklė tą gamtą gerokai paterštų.

Papildomi davikliai bei programų gausa dažno vartotojo visai nedžiugina – žmonės ir taip išvarginti technologijų, tad bent jau skalbti norėtų paprastai. Kita vertus, automatiškai programą parenkantys davikliai kaip tik supaprastina valdymą… ir padidina gedimų tikimybę.

Argumentas dėl triukšmingumo – itin svarbus. Ne kiekvienas taupuolis pasiryžęs miegoti šalia veikiančio ekskavatoriaus ir nuolat rinkti nuo smarkiai vibruojančios senutės vis nukrentančius ten paliktus daiktus (dužę akiniai – minus 300 Lt).

Pasiklydusiems tarp įvairių siūlomų variantų pliusų ir minusų - keli žodžiai apie įvairių gamintojų naujausiose skalbimo mašinose įdiegtas inovacijas.

Siūlomos naujausios technologijos ir tendencijos

„EcoBubble“ („Samsung“). Mašinoje įmontuotas automatinis burbulų generatorius, kuris gamina putas. Jų veikiami audiniai geriau įsisavina skalbimo priemones, o tai lemia geresnį ir ekonomiškesnį skalbimą.

„Time Manager“ („Electrolux“). Vartotojas pats pasirenka, kiek laiko truks programos vykdymas. Labai panaši ir „Vario“ („Bosch“, „Siemens“) siūloma programa, kuri leidžia pasirinkti - taupysite laiką ar vandenį ir elektrą. Skubantys gali prarasti kelis centus, o skalbiantys naktį gali sutaupyti.

„6 Motion“ (LG). Skalbimo būgno judesiai atkartoja judesius, kuriuos atliekame skalbdami rankomis. Be to, LG į savo mašinas montuoja „Direct“ sistemos variklius, kurie tiesiogiai suka būgną. Nereikalinga dirželinė pavara, todėl mašina veikia tyliau, daug mažiau vibruoja, o ir būgnas geriau valdomas.

Nemažai gamintojų montuoja inverterinius variklius, kurie visai neturi šepetėlių, tad ir meistrams nebėra poreikio keisti vieną greičiausiai sugendančių variklio detalių.

Įvairių modelių mašinose įdiegiamos tokios funkcijos, kaip skalbinių svėrimas, audinių užterštumo lygio matavimas, net dėmių atpažinimo programa, leidžia optimaliai parinkti suvartojamo vandens kiekį ir skalbti efektyviau. Lyginimo programa, kuomet skalbiniai beveik nesuglamžomi, leidžia sutaupyti laiko, energijos, o gal ir visai atsisakyti lygintuvo.

Galiausiai yra skalbyklių, kurios pačios viską nusprendžia. Pavyzdžiui, „Blomberg Smart Sense“ WMF 8649 WZE50. Įsigijus tokią žmogui visai nebereikia sukti galvos dėl skalbimo – „Smart sense“ automatiškai įvertins skalbinių būklę ir parinks programą.

Taigi, negalima tiesiog teigti, kad geriau yra sena (nes pigiau prižiūrima) ar nauja (nes patogesnė) skalbimo mašina. Pasaulis ne be reikalo žengia į priekį. Juk ir senutėlė „Nokia“ puikiai skambina, tad kam tuomet mums išmanieji telefonai? O ir kaimyno buto remontas po to, kai prarūdijęs praėjusio amžiaus vidurio Vokietijos pramonės pasididžiavimas nutars išspjauti visą vandenį ant žemės, kainuos tiek, kad tos skylės užvirinimo pigumas visiškai nedžiugins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.