Elektroninės knygos internetiniame knygyne pasirodys anksčiau nei spausdintos

Knygomis internete prekiaujantis portalas knygos.lt pradeda prekiauti elektroninėmis knygomis. Kai kurių knygų versijos pirmiau pasirodys elektroniniu formatu nei spausdintos. Taip elektroninis knygynas skatins vartotojus įvertinti elektronines knygas. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2012, 4:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:56 AM

Pavyzdžiui, Charlaine Harris bestselerių serijos apie Sukę Stekhaus 10-oji dalis „Miręs šeimoje“, istorinis Oliverio Potzscho detektyvas „Koriko duktė ir juodasis vienuolis“ bei naujas Aimee Agresti romanas „Nušvitusioji“ dar tik spausdinamos, o skaitytojai jau gali atsisiųsti knygas iš knygos.lt elektroniniu formatu.

„Pirmieji pardavimai rodo, jog vartotojai vertina galimybę rinktis tarp spausdintinio ir elektroninio varianto, o geriausiai šiuo metu parduodama Deborah Harkness knyga „Raganų valandos“ užima pirmąją vietą ir įprastame dešimtuke, ir el. knygų lentynoje“, – sako knygos.lt valdančios bendrovės „VIPsupply“ direktorius Mantas Butas.

Pasak įmonės vadovo, šiuo metu Lietuvoje pastebima tendencija, kuri anapus Atlanto išryškėjo jau prieš kelerius metus: iš pradžių vartotojai migruoja apsipirkti į internetą, kur gausesnis knygų asortimentas, vėliau – vis dažniau renkasi elektronines knygų versijas dėl jų patogumo.

Elektroninės knygos – tai lygiai tokios pačios knygos kaip ir popierinės, tik pateikiamos elektroniniame formate (EPUB, PDF, MOBI, LIT ir kt.). Jas galima skaityti kompiuteryje, elektroninėse skaityklėse ir mobiliuosiuose telefonuose. Portale knygos.lt įsigyta knyga visą laiką išsaugoma vartotojo elektroninėje bibliotekoje.

Pasak M. Buto, elektroninės knygos visada kainuos pigiau nei spausdintinės, nes leidžiant tokiu formatu sumažėja gamybos, logistikos, redakcinio paruošimo išlaidos.

Interneto pardavimo milžinė amazon.com teigia, kad jau pernai jų elektroninių knygų pardavimai aplenkė spausdintines knygas. Portalo knygos.lt vadovai tikisi, kad iki 2013 metų vasario interneto knygyne bus galima įsigyti per 1000 lietuviškų elektroninių knygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.