Telefono draudimo dažniausia prireikia sudaužius aparatą

Lietuviai telefonų draudimą nuo vagystės ar sugadinimo renkasi vidutinės vertės arba brangiausiems telefonams – apie penktadalis apdraudžiamų įrenginių yra išmanieji telefonai. Dažniausiai Lietuvoje pasitaikančių draudiminių įvykių, susijusių su išmaniaisiais telefonais, priežastys yra netyčiniai įrenginių sugadinimai ar sudaužymai. Šios žalos pasitaiko 4 iš 5 draudiminių atvejų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2012, 1:35 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:05 AM

„Daugelis klientų teigia draudžiantys telefonus, perkamus vaikams. Ši paslauga populiarėja dėl jos vertės – grėsmė netekti, ar sugadinti telefoną nemažėja“, – sakė „Bitės Lietuva“ generalinis direktorius Chrisas Robbinsas.

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, per šiuos metus iki spalio pabaigos buvo pradėti daugiau nei 3800 ikiteisminių tyrimų dėl mobiliųjų telefonų vagysčių. Labiausiai telefonų savininkai nukentėjo šių metų liepos mėnesį, per kurį užfiksuotos net 453 telefonų vagystės.

„Mobiliųjų telefonų taisymo centro“ (MTTC), aptarnaujančio apdraustus telefonus, duomenimis, trijose Baltijos šalyse per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių gauta apie 15 tūkst. netyčia sugadintų mobiliųjų telefonų, kurių taisymo nepadengia gamintojo garantija. Ketvirtadalį šių telefonų vartotojai renkasi taisyti, o likusių sugadinimas yra per brangus, todėl savininkai nusprendžia telefoną keisti į naują.

Pasak MTTC direktoriaus Gintaro Kručko, dažniausiai telefonai netyčia sugadinami vasarą. „Poilsiautojai atsipalaiduoja, renkasi aktyvesnes pramogas, ilsisi gamtoje, prie vandens, todėl nukenčia ir mobilieji telefonai. Būtent rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais fiksuojame didžiausius taisymui atnešamų įrenginių kiekius“, - sakė G. Kručkas.

Lietuvoje kol kas tik „Bitės“ vartotojai gali savo telefonus apsidrausti nuo vagystės ar nepataisomo sugadinimo, o draudimo įmoka priklauso nuo telefono vertės. Šiuo metu dažniausiai apdraudžiami telefonų modeliai yra iš „Samsung Galaxy“ serijos, taip pat šie telefonai dominuoja draudiminių įvykių sąrašuose.

Telefonų draudimas padengia atsitiktines, skysčio, kišenvagystės, vagystės iš automobilio žalas. Jeigu mobilusis telefonas buvo pavogtas ir be kliento žinios buvo pasinaudota paslaugomis – „Bitė“ kompensuoja patirtas išlaidas iki 1,5 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.