Lietuviška riešuto formos pelė sužavėjo pasaulio dizainerius

Skubame paaiškinti – ne sūrį griaužianti, o kompiuterio pelė. Nusivylusius skubame sugėdinti – patys pamėginkite sukurti įprastą kasdienį daiktą, kuris pelnytų prestižinį apdovanojimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2012, 4:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:11 PM

O štai lietuviško kapitalo kompanija „ACME Europe“ gavo prestižinį “iF Product Design Award 2013“ apdovanojimą už bevielę įkraunamą pelę ACME “Peanut mouse”. Vokietijoje nuo 1953 m. rengiamo didžiausio kasmetinio Europos dizaino konkurso apdovanojimas seniai tapo išskirtinio dizaino bei produkto kokybės patvirtinimo ženklu.

„Konkurso komisiją sudaro garsiausi pasaulio dizaineriai, tad džiaugiamės, jog mūsų produktas išrinktas vienu geriausių iš 3011 dalyvavusių. Šis tarptautinis pripažinimas liudija "Acme Unique" produktų linijai priklausančių įrenginių dizaino ir technologijų meistriškumą“, – sako „Acme Europe” generalinis direktorius Paulius Paršeliūnas.

Konkurso metu apdovanojimai skiriami už geriausius darbus trijose kategorijose: gaminio dizainas, komunikacijos dizainas ir pakuotės dizainas. Atrenkant gaminio dizaino apdovanojimo laimėtojus vertinami tokie gaminio aspektai kaip dizaino kokybė, funkcionalumas, novatoriškumo laipsnis, naudojimo paprastumas ir poveikis aplinkai.

Kad „Peanut mouse“ toli gražu ne paprasta dulkėtų požemių pelytė, įrodo ir tai, jog jau pavasari ji tapo viena iš Lietuvos dizaino prizo „Geras dizainas“ laimėtojų, o rudenį buvo įvertinta net dviem „Plus X Award“ konkurso apdovanojimais – „Design“ ir „Easy of use“ kategorijose.

Pelės forma primena žemės riešutą, ji simetriška, todėl su “Peanut mouse“ vienodai patogu dirbti ir dešiniarankiams, ir kairiarankiams.

Pelėje integruota baterija, kurią pilnai pakrauti (įkraunama USB laidu prijungus prie kompiuterio) užtenka vos poros valandų.  Po to pelė gali dirbti visą mėnesį. Net krovimo metu ja galima naudotis kaip laidine pele.

„Nors tai pirmasis "Acme" laimėtas „iF Design Awards“ apdovanojimas, tačiau esame tikri, jog nepaskutinis. Mūsų dizaineriai jau baigia kurti kitus kompiuterių aksesuarus, kuriuos pristatysime vasarą“, – sakė „Acme Europe” produktų plėtros direktorius Ignas Rumbutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.