Įtaisai su „Windows 8“ nesudomino net konkurentų

Prieš kelis metus paklaustas, ko labiausiai bijo, „Google“ vadovas Ericas Schmidtas ilgai nesvarstęs atsakė - „Microsoft“. Didelė ir įtakinga technologijų įmonė tuomet buvo „ant bangos“, o jos produktai – aukštos kokybės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2012, 6:52 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:36 PM

Ypatingai „Google“ baiminosi konkurentų kurtos „Bing“ paieškos sistemos.

Tuo tarpu šiemet paprašytas įvertinti naujuosius prietaisus su „Windows 8“ operacine sistema, E. Schmidtas prisipažino, kad jų net neišbandė.

„Aš nebandžiau šių prietaisų, bet manau, kad „Microsoft“ dar nediktuoja madų planšetinių kompiuterių rinkoje“, - sakė jis apie „Microsoft surface“ planšetinį kompiuterį. Taip pat interviu „The Wall Street Journal“ E. Schmidtas kaip pagrindinius savo sferos žaidėjus įvardijo „Amazon“, „Apple“, „Google“ ir „Facebook“, net nepaminėdamas „Microsoft“ - anot jo, ši įmonė neteko savo svarbos.

Naujausi skaičiai rodo, kad jis gali būti teisus.

Technologijas apžvelgianti svetainė technobuffalo.com šią savaitę pranešė, kad naujieji „Windows 8“ nepadėjo atgaivinti mirštančios asmeninių kompiuterių rinkos – šiemet buvo parduota ketvirtadaliu kompiuterių mažiau, nei pernai.

„Kol kas „Windows 8“ rinkoje yra per trumpai, kad galėtume šią operacinę sistemą kaltinti dėl suprastėjusių kompiuterių pardavimų. Tačiau jau dabar galima drąsiai teigti, kad „Windows 8“ neapvers technologijų pasaulio taip, kaip galbūt kai kas tikėjosi“, - sakė rinkos tyrimus atliekančios bendrovės NPD analitikas Stephenas Bakeris.

Itin skaudžiai pirkėjų abejingumą patyrė nešiojami kompiuteriai, kuriuos vartotojai mielai iškeičia į planšetinius.

Be to, net ir perkantys naujus įtaisus nepageidauja kartu su jais įsigyti „Windows 8“. Su iš anksto įrašyta operacine sistema būna parduodama tik 58 proc. naujų kompiuterių. Palyginimui - „Windows 7“ buvo parduodami kartu su 83 proc. naujų įrenginių.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.