Talibano „Facebook“ – Amerikos griūtis ir blogieji žydai (foto)

Atrodytų, ką veikti tikėjimo, kurio nuostatos, švelniai tariant, neskatina kurti žmogaus atvaizdo, atstovams socialiniame tinkle pavadinimu „veidaknygė“? Pasirodo – labai daug!

Vieno iš Talibano paskyrų „draugų“ nuotraukėlė. Tai kokiomis vertybėmis auklėjamas šis vaikelis?
Vieno iš Talibano paskyrų „draugų“ nuotraukėlė. Tai kokiomis vertybėmis auklėjamas šis vaikelis?
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Dec 13, 2012, 8:02 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:19 PM

Neseniai „Facebook“ uždarė Pakistano talibų grupės paskyrą, kurioje tiesiai buvo rašoma: „Raštas – galingesnis už kardą! Prisijunk prie mūsų – rašyk apie džichadą, islamo judėjimus, musulmonų kančias.“

Informacija nėra blogai, o ir žavios musulmonių akys iš po hidžabo arabių „Facebook“ paskyrose gundo labiau negu Oksanos Pikul sintetika. Tačiau panaršę po aktyviai veikiančių islamo kovotojų „Facebook“ paskyras, pasijutome aplankę ne Alacho, o Kalašnikovo gerbėjus.

Dailiosios Talibano pupytės

Prieš pusmetį Australijos gynybos ministerijos analitikai įspėjo savo karius atsargiau naudotis „Facebook“ paskyra, nes Talibanas specialiai kuria dailių merginų paskyras, kad kariai taptų jų draugais ir išduotų kokias nors paslaptis.

Atrodytų, kokias jau ten paslaptis išplepės prisiekęs karys? Tačiau tapusios draugėmis Talibano „pupytės“ iškart mėgina laužtis į „draugo“ kompiuterį, be to, vis dažniau „Facebook“ naudojamas telefone, kur pasitelkus GPS buvimo vietos nustatymo funkciją galima sužinoti, kur šiuo metu dislokuotas „draugo“ padalinys.

Tas pačios pupytės nevengia prašyti karių atsiųsti jiems gražių savo nuotraukų, tie noriai pozuoja apsikarstę ginklais, stovėdami, kaip Rembo, o vėliau nustemba radę įmontuotas savo nuotraukas masinių žudynių scenose.

Taigi, ne tik žvaigždės kenčia nuo per didelio atvirumo socialiniuose tinkluose, o ir tie, kieno antpečius puošia žvaigždutės.

Žeminami žydai, keikiami amerikiečiai

Jei atsiversime vis dar sėkmingai veikiančias „Jumaat ud Dawa“, „Islamfighters“ ar „Voice of Muslim“ „Facebook“ paskyras, suprasime, kad Amerikai tuoj pat ateis galas (degančių Baltųjų rūmų ir verkiančių JAV kareivių vaizdai), žydai, tai naujieji fašistai, be to – bailūs (karikatūros piešiamos taip, lyg patys nebūtų nė kiek įsižeidę dėl tų pranašo piešinėlių skandinavų žiniasklaidoje), o žudikas iš Norvegijos A. A. Breivikas – tipiškas musulmonų priešų atstovas.

Propagandinis balaganas, kuriame, kažkodėl, net Sirijos vidaus konflikte vienas kitą žudantys musulmonai pristatomi kaip amerikiečių aukos, o mažylis, apsikabinęs milžinišką automatą, sulaukia ne vieno „like“.

Supranta, kad tikėjimas žmonėms gali būti labai svarbus, tačiau kai kažkas islamo propaguojamas dorovės, šeimos bei pamaldumo tiesas iliustruoja granatsvaidžiais ir automatais, kyla rimtų keblumų mėginant suvokti, ko tie kovotojai siekia.

„Uždarytoji „Facebook“ paskyra priklausė tai pačiai grupuotei, kuri gyrėsi 2007 m. nužudžiusi buvusį Pakistano premjerą Benazirą Bhutto ir mėginusi nužudyti penkiolikmetę Malalą Yousafzai, drįsusią nepaklusti Talibano mėginimams uždrausti mergaičių lavinimą“, – rašo JAV laikraštis „LA Times“.

Atrodytų, net keista, kad veikiant visam JAV žvalgybos aparatui, sekimo programoms, mėginant išaiškinti teroristų bendrininkus, kažkas vis tiek kuria viešą Talibano paskyrą, atsiranda viešų jos gerbėjų (tiesa, nuotraukose veidai tradiciškai pridengti).

Kita vertus, nemaža tų paskyrų dalis skirta visai atviroms diskusijoms bei informacijai apie žiaurų elgesį su musulmonais. Tad norintys gali ten pat vykdyti ir priešingą propagandą. Bent jau tol, kol bus išmesti iš draugų.

Savotiškai teisūs tie JAV apžvalgininkai, teigiantys – kam mums visa ta žvalgyba, jeigu turime Marką Zuckerbergą, sėkmingai sugundantį teroristus pačius atvirauti apie savo žygius?.. Tai, šaitanas, nepasisekė Talibanui – ir čia viską valdo žydas…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.