Švietimo naujovės padėtų ir mokytis, ir nusirašinėti

Sheep! She! Fee! Vienas per kitą šaukia guvūs paaugliai, o jų akys blizga iš entuziazmo. Vilniaus Balsių pagrindinėje mokykloje netrūksta technologinių naujovių, tačiau stovėdami prie žodžių spėliojimo programą „Wordament“ turinčios lentos jie jaučiasi lyg užkariaudami naujas viršukalnes.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Dec 14, 2012, 10:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:41 PM

„Jeigu užimsit trečią vietą, šią lentą jums padovanosiu“, - nežinia, juokais ar rimtai ištaria „Microsoft Lietuva“ vadovas Kristijonas Kaikaris, bet Balsių pagrindinės mokyklos aštuntokai kimba į užduotį su dar didesniu užsidegimu. Ar įmanomas toks rezultatas, jeigu šį edukacinį žaidimą šiuo metu pasaulyje internetu žaidžia dar keli šimtai žmonių?

439 vieta - taigi interaktyvios lentos dar teks palaukti. Tačiau ir be jos Balsių pagrindinė mokykla kaip reikiant apsiginklavusi išmanumu. Socialiniais tinklai, programa „Skype“, elektroniniai dienynai, planšetės, delninukai, interaktyvios lentos, vaizdo pamokos – visa tai savo mokykloje naudoja mokytojai ir mokiniai.

Balsių pagrindinė mokykla buvo viena iš lrytas.lt organizuotos socialinės kampanijos „Mokykla 2.0“ lyderių, o šiandien į kampanijos partnerio „Microsoft Lietuva“ būstinę atvyko prizo - kompiuterio „Xbox Kinect“ ir pažinties su švietimo naujovėmis.

Kai smalsūs paaugliai prisiliečia prie interaktyvaus stalo „PixelSense“, įvyksta ginčas: kada jis būtų naudingesnis - per pamoką ar kontrolinį? Mokantis ar nusirašinėjant? „Smagiausia būtų jį nuhakinti“, - prisipažįsta keturiolikmetis, o jo mintis palydi bendraklasių ir lydinčių mokytojų juokas.

Stebint juos ir klausantis kalbų nekyla abejonių: išmanioje ir kūrybiškoje Balsių pagrindinėje mokykloje mokiniai ir mokytojai randa bendrą kalbą, o pamokos įtraukia naujovės ir kūrybiškumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.