Televizijos kanalą TV8 ketinama rodyti nemokamai, antžeminiu tinklu

Švedijos žiniasklaidos koncerno

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-07 16:36, atnaujinta 2018-03-13 23:33

Radijo ir televizijos komisija gavo bendrovės „Tele-3“ paraišką transliuoti šį kanalą ir trečiadienį spręs, ar „Tele-3“ paskelbti anksčiau skelbto konkurso laimėtoja, BNS informavo komisijos teisininkas Viktoras Popandopula. Anot jo, „Tele-3“ buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Nauja programa, kuri turės būti transliuojama visoje Lietuvoje, pakeistų 2011 metų vasarą nutrauktas lietuviško kanalo „Sport“ transliacijas. Konkurso reikalavimai numato, kad programa turės būti lietuviška ir nekoduota - signalą gyventojai galės priimti nemokamai.

„Tele-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė anksčiau sakė, kad sprendimą, ar rodyti kanalą, lems valstybės valdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) siuntimo įkainiai.

Anot jos, bendrovė galėjo atsisakyti šių planų dėl Telecentro planų didinti transliacijų kainas 30 proc. Ryšių reguliavimo tarnyba vėliau paskelbė, kad Telecentras neturi pagrindo branginti televizijos transliacijų.

Pernai rudenį Lietuvos žiūrovams pristatytas kanalas lietuvių kalba TV8 šiuo metu rodomas kabelinių televizijų žiūrovams.

Šiuo metu Lietuvos gyventojai nemokamai gali matyti apie 10 antžeminiais tinklais transliuojamų kanalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.