Smegenų bangas skaitančios ausys, arba ko trūksta politikams

Į parodą „CES 2013“ atvykę rimti apžvalgininkai tik juokėsi iš kompanijos „Necomimi“ darbuotojų, lakstančių po teritoriją su judančiomis katės ausimis, pritvirtintomis prie galvos. Išties – na kokia gali būti nauda iš smegenų bangas skaitančių ausų, kurios reaguodamos į jūsų minčių intensyvumą keičia savo padėtį?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 13, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:56 PM

Juokingas, o ir nebe toks naujas žaislas – „Necomimi“ JAV rinkoje šiomis ausimis prekiauja jau nuo vasaros. Tačiau kai įsivaizduoji Seimo posėdį, kuriame visi dalyviai dėvi šį 100 dolerių kainuojantį žaislą, išduodantį klausaisi, domiesi, ar snaudi, tai nebeatrodo taip beprasmiška.

Mintis skaitančių kompiuterių dar teks palaukti bent porą metų, melo detektoriai kol kas gremėzdiški ir nepatikimi, o štai smegenų bangų aktyvumą skaityti jau gali visiškai maži įrenginiai. Kažkada jau rašėme apie smegenų treniruoklį, kurio pagalba galima vien smegenų srovėmis išmaniajame telefone valdyti žaidimą. Iš esmės „Necomimi“ elektroninės ausys veikia panašiai – varikliukai pakreipia jas reaguodami į daviklio gaunamas smegenų bangas.

Ausys ant galvos užsideda lyg plaukų lankelis, prie kaktos prispaudžiamas jutiklis, kairėje pusėje kabo nemaža dėžutė su 4 AAA baterijomis ir jungikliu. Sako, kai pripranti, dėvėti visai patogu.

Tačiau ne apie patogumą čia kalba. Ir užmirškime gamintojo teiginius, apie linksmą žaislą, draugų stebinimą ir t.t. Pažvelkime į šias ausis, kaip į rimtą įrangą, galinčia padėti politikams pelnyti liaudies pasitikėjimą.

Juk tuo metu, kai šalies žmonės visa gerkle reikalauja TIESOS, akivaizdu, kad mūsų Seimo nariai, mūsų tautos sąžinė ir išmintis, neturėtų teikti peno abejojantiems jų darbštumu ir nuoširdumu. Štai todėl ir rekomenduočiau šias ausis, kaip vaistą nuo gandų!

Jau rengiančius išmintingas šio pasiūlymo kenksmingumą atskleisiančias kalbas, skubu nuraminti – ausys minčių neskaito, tad neišduos, kas meluoja.

O štai, kas svarbaus projekto svarstymo metu miega atmerktomis akimis, kas klauso, o ką tai rimtai domina – parodys. Ausytės išduoda keturias pagrindines emocines žmogaus būsenas.

Jei labai susidomi, ausys stovi stačios ir šiek tiek sukiojasi. Jei esi susikaupęs – jos tiesiog stovi stačios. Jei atsipalaidavai ir kažkuo mėgaujiesi – šiek tiek nusileidžia ir pradeda vizgėti. Na, o jei visiškai atsipalaidavai (snaudi) – ausys nusvyra žemyn.

Geriausia yra tai, kad liaudžiai galintis parodyti, kaip vis dėlto nuoširdžiai ir aktyviai nesumerkdami akių darbuojasi jos išrinktieji, įrenginys nebūtinai turi atrodyti kvailai. Jei kam nepatinka ausys, galima jas lengvai pakeisti kitokiomis ausimis, antenomis, ragais, figos lapeliais - visiška laisvė.

Vienintelis trūkumas – kol kas dar niekas nesukūrė iš džiaugsmo vizgančios uodegos. Tačiau viskas savas laikas – ateis „CES 2014“,  tuomet ir matysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo