Music.lt svetainė „pasigydė“ nuo viruso

Svetainės music.lt administratoriai sureagavo į pastabas, kad jų portalas platina pavojingą virusą ir nedelsdami šią problemą pašalino. Lrytas.lt praėjusią savaitę rašė apie tai, kad "Ekskomisarų biuro“ specialistai nustatė, jog pavojingas "Trojos arklys" užkrėtęs vienos įmonės kompiuterius atkeliavo iš šios populiarios muzikos svetainės. 

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jan 28, 2013, 3:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:55 AM

„Music.lt“ administracija tikina, kad dabar naudotis svetainės paslaugomis yra visiškai saugu, o programišių išpuolis paskatins juos dar atidžiau kovoti su galimomis grėsmėmis. Virusas buvo įdiegtas pasinaudojus reklamos transliavimo sistema „OpenX“ ir siūloma lankytojams pasitikrinti savo kompiuterių saugumą.

„Visų pirma, už tai reikėtų padėkoti IT specialistams, kurie pastebėjo nesklandumus ir juos paviešino. Norisi patikinti, jog tai buvo „ataka iš išorės“ ir svetainės kūrėjai su tuo neturėjo nieko bendra“, – skelbia music.lt.

Music.lt darbuotojai pateikė ir techninę svetainės dalį prižiūrinčio programuotojo komentarus apie pasklidusį virusą, bei patarimus galimai užkrėstų kompiuterių savininkams, kaip jį išnaikinti:

„Virusas išsiskyrė tuo, kad jo nepastebėdavo daugelis antivirusinių programų, tad aptikti ir panaikinti prireikė daugiau laiko nei norėtume.

Buvo pasinaudota reklamos transliavimo sistema „OpenX“, kuria reguliuojamas reklamų srautas ir kiti parametrai. Išnaudodami tai, kad šios sistemos versija nebuvo atnaujinta, „užpuolikai“ įterpė kodą, kuris buvo transliuojamas kartu su reklaminiais skydeliais. Šuo metu sistema yra atnaujinta ir visi viruso pėdsakai pašalinti.

Problema nebuvo itin didelė, tačiau galėjo paveikti kai kuriuos neapsaugotus kompiuterius. Dėl to norėtume paskatinti svetainės vartotojus pasitikrinti savo kompiuterius antivirusinėmis programomis. 

Kartu norime atsiprašyti visų vartotojų, kuriems tai galėjo sukelti nepatogumų, ir tikimės, kad šia pamoka pasinaudos kitų svetainių kūrėjai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.