Nuo vasario 1 d. „Windows 8“ smarkiai brangs

Kiekvienas, savo kompiuteryje turintis bet kokią „Windows“ versiją, vis dar gali atnaujinti savo kompiuterio OS į „Windows 8 Pro“, sumokėjęs tik kiek daugiau negu 100 litų. Tačiau dovanų metas baigiasi – nuo vasario 1 d. ši programinė įranga kainuos apie 515 litų. Taigi, turintiems reikalavimus atitinkantį kompiuterį ir norintiems galiausiai atsikratyti piratų vardo – vieša paslaptis, kad akcija gali pasinaudoti ir piratinių „Windows“ savininkai – derėtų pasiskubinti. Juolab, kad atsisiųstą programą galima įsirašyti į diską ir su gautu raktu įdiegti, kai praeis neracionali naujo „Windows“ dizaino baimė.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-01-28 18:01, atnaujinta 2018-03-13 02:37

Nuo pat pristatymo „Windows 8“ kėlė ir kelia dvejopus jausmus. Vieni giria greitesnį programos jungimąsi, efektyvesnę apsaugą nuo virusų ir įdiegtas nešiojamųjų įrenginių bateriją taupančias priemones. Kiti keikia naujovišką starto ekraną su visomis „gyvosiomis plytelėmis“ („live tiles“), siunta nerasdami dingusių „Start“ ar paprasčiausio kompiuterio išjungimo ikonėlių. Tačiau visi sutinka – operacinės sistemos įvedimo į rinką akcijos metu už naujovę prašoma kaina tikrai sąžininga!   

Vis dėlto, kaip ir visos akcijos, ši jau baigiasi. Iki sausio pradžios pardavusi 60 mln. „Windows 8“ kopijų, „Microsoft“ skelbia, kad nuo vasario 1 d. nustos galioti ypatinga pradinio pasiūlymo kaina (apie 100 Lt). Vartotojai, įsigiję kompiuterį su „Windows 7“ programa po 2012 m. birželio 2 dienos, savo operacinę sistemą į „Windows 8 Pro“ už jiems skirtą kainą (akcijos metu – kiek daugiau nei 50 litų) taip pat gali naujinti tik iki vasario 1 d.

„Manome, kad tie išplatinti 60 mln. licencijų yra labai geras rezultatas. „Windows 7“ yra puikiai ir be priekaištų veikianti operacinė sistema, tad ir nesitikėjome, kad visi puls keisti ją į naujovišką „Windows 8“. Ši akcija buvo skirta entuziastams, nebijantiems eksperimento individualiems vartotojams, bei vis greičiau plintančių, specialiai „Windows 8“ sistemai skirtų įrenginių su liečiamu ekranu savininkams. Verslas taip greitai atsinaujinti neskuba, nes juos tenkina šiuo metu turima sistema“, – akcijos rezultatus pakomentavo „Microsoft Lietuva“ Komunikacijos ir socialinių projektų koordinatorė Žana Jakevičienė.

Nuo vasario 1-osios „Windows 8“ versijų kainos didės. Kol kas tik už 29,99 eurų platinama „Windows 8 Pro“ bus galima įsigyti Microsoft.lt svetainėje arba prekybos vietose už maždaug 515 litų.

Bus pasiūlyta kiek paprastesnė - be įdiegtos galimybės jungtis prie kompiuterio per nuotolinį darbalaukį - „Windows 8“ versija namų vartotojams, ji kainuos apie 300 litų. Kol kas ši versija diegiama tik naujuose gamintojų įrenginiuose.

Vartotojai, jau turintys kompiuterį su „Windows 8“, galės atnaujinti ją į „Windows 8 Pro“ įsigiję „Windows 8 Pro Pack“. Šiuo metu vartotojai gali pereiti į „Pro“ versiją maždaug 70 litų pigiau – už 180 litų.

Kuo versijos skiriasi ir kuri jums tinkamiausia, galite išsiaiškinti čia. Sužinoti daugiau apie „Windows 8“ galite pažiūrėję vaizdo klipą. Išsami informacija apie „Windows 8“ privalumus ir naudojimąsi paskelbta svetainėje čia.

O neracionaliai bijantys naujovių gali tiesiog įsidegti nemokamą programą, atkuriančią pradangintą „Start“ mygtuką (pavyzdžiui – Iobit StartMenu8), ir dėl nieko nesijaudinti. Kita vertus, galite ir neskubėti – netrukus pateiksime kuo nuosekliausią „Windows 8“ naujovių ir senų funkcijų atkūrimo be jokių papildomų programų aprašymą. Tik, va, pigiai nusipirkti juos jau gali būti vėlu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.