Mobiliųjų naujienų lyderis lrytas.lt žengia į „Windows Phone“

Bene didžiausia interneto skvarba pasaulyje besigiriantys lietuviai tapo ir aktyviausiais mobiliųjų naujienų skaitytojais Baltijos šalyse. Per praėjusius metus mobiliojo interneto vartojimas Lietuvoje ne augo, o sprogo!

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 1, 2013, 9:13 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:33 PM

Išmanųjį telefoną turi jau daugiau negu kas ketvirtas lietuvis, o siunčiamų mobiliuoju internetu duomenų kiekis per metus išaugo dvigubai!

Kitais metais prognozuojamam interneto persikėlimui į mažuosius ekranus pasiruošė ir naujienų portalas lrytas.lt.

Populiariausias mobiliųjų naujienų tiekėjas didžiausių mobiliųjų naujienų gerbėjų šalyje pristatė naują aplikaciją. Lig šiol programėlių gausa nelepinti „Windows Phone“ savininkai jau ras parduotuvėje pirmąją lietuvišką naujienų aplikacija. Na, taip, tai lrytas.lt naujienos.

Beje, išmėginęs, kaip veikia lrytas.lt „Windows Phone“, galiu drąsiai teigti – tai kol kas labiausiai man patikusi specialiai išmaniajam telefonui kurta internetinių naujienų aplikacija.

Puikiai išlaikytas lakoniškas naujųjų „Windows“ dizaino subtilumas ir itin patogus meniu, naujienų skaitymą paverčia beveik žaidimu.

Taigi, prie bene gausiausios Lietuvoje siūlomos lrytas.lt programėlių šeimos – specialios aplikacijos jau sukurtos ir puikiai veikiančios „iPhone“, „iPad“, „Android“ telefonuose, bei planšetėse – prisijungė dar dvi: viena „Windows Phone“, kita „Windows 8“ planšetiniams bei paprastiems kompiuteriams.  

Taigi, taip greitai augant lieka laukti, kada Lietuva taps mobiliojo interneto lydere pasaulyje. Ir nedrįskite teigti, jog lrytas.lt nedarė visko, kad tai įvyktų kuo greičiau.

Kol turtingi vakarai atsainiai šypsodamiesi tik mėgina ieškoti, ką paspausti kompiuteryje, kad naujienos pasiektų greičiau, Lietuva lekia į priekį. 92 proc. lietuvių skaito naujienas internete ir tai, palyginus su Europos vidurkiu (61 proc.), atrodo įspūdingai.

Mobiliąjame internete kol kas atsiliekame, bet šiuos metus praktiškai visi šalies mobiliojo interneto tiekėjai pradėjo nuo pagrįstų pagyrų.

„Omnitel“ teigia, kad mobiliųjų duomenų parsisiuntimas augo dvigubai. 25 proc. „Tele 2“ vartotojų jau turi išmaniuosius telefonus, o duomenų tinkle siunčiama tris kartus daugiau negu prieš metus. „Bitė“, apsiėmusi ne tik prekiauti, bet ir mokyti klientus naudotis išmaniaisiais telefonais, praneša apie 130 proc. per metus augusį mobiliųjų duomenų siuntimą.    

60 proc. išmanių telefonų savininkų jau ne tik grožisi dideliais ekranais, bet ir aktyviai naudoja savo įrenginius interneto naršymui, 36 proc. bendrauja socialiniuose tinkluose. Per metus atsirado 10 000 naujų mobiliuoju internetu besinaudojančių nešiojamų kompiuterių savininkų.    

Tačiau visa tai neatsiranda šiaip sau. Tam, kad žmonės naudotųsi mobiliuoju internetu visų pirma reikia, kad jie turėtų ką jame veikti. Mažame telefono ekrane vartyti įprastus naujienų svetainių puslapius gali būti kiek nepatogu, bet lietuviai varto ir net labai noriai. Štai ir grįžtame prie aplikacijų, kurios pateikia turinį taip, kad jį būtų kuo patogiau skaityti mobiliojo telefono ar planšetės ekrane.     

Lrytas.lt šioje srityje dirba aktyviausiai. Kita vertus, kam kalbėti, jei tai akivaizdžiai rodo statistika – „Gemius“ kompanijos matavimai nedviprasmiškai atskleidžia, kad būtent lrytas.lt mobilioji svetainė jau daugelį mėnesių yra populiariausia Lietuvoje.

Per mėnesį ji sulaukia daugiau negu 250 tūkst. lankytoju, o per praėjusius metus puslapių peržiūrų skaičius augo daugiau negu 2,5 karto. Tad nesvarbu, kad Lietuvoje „Windows Phone“ telefonų kol kas visai nedaug – lyderio pozicija įpareigoja būti pirmiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.