7 receptai, kaip prailginti spausdintuvų darbą

Kokia pirmoji mintis šauna į galvą, kai spausdintuvas pradeda spausdinti blankiai, išilgai puslapio driekiasi pilkos juostos arba lapai išvis lieka beveik balti? Turbūt vienintelė – laikas keisti dažų kasetę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2013, 7:41 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:44 AM

Štai kada pajuntame, kad pigus šiuolaikinis spausdintuvas kainuoja kur kas daugiau, negu atrodė. Naujos rašalo, ar lazeriniams spausdintuvas skirtų miltelių kasetės tikrai brangios. Tačiau yra būdų priversti spausdintuvą iš tos pačios kasetės „išsunkti“ dar dažų ir atspausdinti 10-15 proc. daugiau lapų.

„Naudojantis keliomis mažomis gudrybėmis prailginamas spausdintuvų, kopijavimo ir faksų aparatų – visos įrangos, kurioje naudojamos kasetės su dažais – darbo laikas ir sumažinamos eksploatavimo išlaidos,“ – sako spausdintuvų kasečių pakartotinio užpildymo ir platinimo bendrovės „Sinerta LDC“ padalinių vadovė Dalia Buckutė, pabrėždama, kad rekomenduojami būdai įrangai nekenkia.

1. Jei naudojatės lazeriniu spausdintuvu (ar fakso aparatu), pastebėję kokybės pablogėjimą – atsirado skirtingo ryškumo juostų, juoda nebeatrodo juoda – išimkite kasetę, pakratykite ir įdėkite ją atgal.. Geriausia kratyti nelabai stipriai, laikant ją taip, kaip stovėjo spausdintuve (viršus – viršuje).

Tokiu būdu tolygiau paskirsime dažų miltelius (angl. toner). Šią procedūrą galima atlikti 2-3 kartus paeiliui. Labai dažnai tai padeda gana kokybiškai atspausdinti iki 10 proc. daugiau lapų.

2. Be reikalo nespausdinkite sodrių juodų ar spalvotų vaizdų. Tokiais atvejais dažiklio sunaudojama dešimteriopai daugiau. Tad, dėl grožio sukūrė lapą, kur juodame fone užrašytos baltos raidės, pamąstykite, ar tai tikrai apsimoka.

3. Pirkite didesnės talpos kasetes. Daugeliui spausdintuvų tinka kasetės su padidinta talpa. Tokios kasetės šiek tiek brangesnės, tačiau bus naudojamos daug ilgiau.

4. Parinkite kompiuteryje spausdinimo nustatymą ekonominiu režimu. Daugelis spausdintuvų tvarkyklių (angl. driver) numato šią galimybę. Jei tekstas to nereikalauja, pasistenkite didžiausias juodas raides pašviesinti. Pilkos atrodys gal net gražiau, o dažų išnaudosite daug mažiau.

5. Stenkitės vienu kartu spausdinti keletą dokumentų. Spausdinant po vieną lapą ne tik papildomai eikvojamas dažiklis, bet ir greičiau dėvisi kasetės dalys bei pats spausdintuvas. Taip pat nepalikite rašalinio spausdintuvo ilgam be darbo – mažytėse purkštukų skylutėse rašalas sukietėja ir jas užkemša.

6. Nenaudokite spalvinio spausdintuvo nespalvotiems vaizdams spausdinti. Juodas dažiklis, naudojamas spalviniuose spausdintuvuose, yra daug brangesnis už naudojamą nespalvotai spausdinančiuose prietaisuose.

Geriausia, jau prieš įsigydami spausdintuvą gerai pagalvokite, kam jį naudosite. Jei spausdinsite daug tekstų, pigiau bus eksploatuoti nespalvinį lazerinį, o jei daug nuotraukų – spalvotą su rašalu. Pirkdami spausdintuvą pasidomėkite, kiek kainuoja pasirinkto gamintojo kasetės – kartais apsimoka iškart išleisti daugiau, kad vėliau nereikėtų gailėtis.

7. Jei jūsų tinkle yra sujungti keli spausdintuvai, didelės apimties dokumentus spausdinkite greičiausiuoju. Spaudos savikaina bus mažesnė nei spausdinant „lėtaisiais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.