Antigva ir Barbuda gavo teisę skaudžiai atkeršyti JAV

Holivudo magnatams šiaušiasi plaukai: jau netrukus gali startuoti interneto portalas, iš kurio, už menką mokestį ar visiškai veltui, bus galima parsisiųsti piratines naujausių filmų kopijas. Jungtinių valstijų valdžia tuo užsiimantiems piratams negalės nieko padaryti.

Daugiau nuotraukų (1)

"Finmarket.ru“, BBC

Feb 8, 2013, 9:39 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:02 AM

Toks legalus portalas gali būti registruotas tik vienoje valstybėje – Karibų jūroje esančioje Antigvoje ir Barbudoje. Pažeidinėti JAV autorių teises šiai šaliai leido ne bet kas, o pati Pasaulinė prekybos organizacija (PPO).

Mat JAV jau senokai visais įmanomais būdais blokuoja internetines azartinių lošimų svetaines. Nemaža jų dalis registruota Antigvoje ir Barbudoje. Ši valstybė dar 2007 metais pasiskundė PPO, o pastaroji nusprendė, kad Vašingtonas – neteisus.

Salos valdžia nusprendė, kad JAV įvestas draudimas valstybei padarė 3 mlrd. 440 mln. dolerių žalą.

Vis dėlto, derybos su nukentėjusia puse ir amerikiečiais tęsėsi iki šiol, tačiau jos baigėsi aklaviete. PPO pareigūnams nieko neliko, kaip oficialiai leisti, kad Antigva ir Barbuda atkeršytų JAV: šiai šaliai leista Amerikos atžvilgiu netaikyti kai kurių nuostatų, kurių dalis susijusios su autorių teisėmis.

Taip PPO iš esmės legalizavo interneto piratų veiklą. Nenuostabu, kad ameriekiečiai nepaklusniai Antigvai ir Barbudai siunčia grasinimus.

„Valstybės lygiu pradėtas piratavimas nepaliks jokių galimybių susitarti. Tai būtų didelė kliūtis investicijoms į Antigvos ir Barbudos ekonomiką, ypač aukštųjų technologijų srityje“, - įspėjo JAV prekybos rūmų atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.