Brazilų „iPhone“ su „Android“ sistema. Ir viskas teisėta

„Apple“ lieka bejėgiškai griežti dantimis ir, matyt, vėl atverti savo piniginę. Nors visas pasaulis įsitikinęs, kad „iPhone“ priklauso šiai kompanijai, brazilai taip nemano. Vietinė kompanija „IGB Electronica“ ramiai reklamuoja naują savo „Android“ sistemos telefoną „Iphone Neo One“, o patentų teismuose užgrūdinto liūto „Apple“ advokatai bejėgiškai skėsčioja rankomis – Brazilijos intelektinės nuosavybės institutas jau patvirtino savo sprendimą – nuo kitos savaitės būtent „IGB Electronica“ gaus išskirtinę teisę šalyje naudoti „iPhone“ vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 8, 2013, 8:13 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:39 AM

„Apple“ gerbėjams, kurie, matyt, jau murma, kokia Brazilija atsilikusi šalis, skubame paaiškinti – tokį Brazilijos teismų sprendimą (o bylinėjimasis su „Apple“ truko ilgai) nulėmė tai, kad brazilų kompanija išties gerokai aplenkė „Apple“.

Mat „IGB Electronica“ savo gaminamus telefonus „iphone“ vadina nuo 2000 metų, o revoliucinis „Apple“ įrenginys pasirodė tik 2007 m. Taigi, brazilams išskirtinė teisė naudotis šiuo vardu suteikta iki 2018 m., o „Apple“ Brazilijoje gali pasijusti ir piratais.

Žvilgterėjus į „Iphone Neo One“ įrangą, akivaizdu, kad jį kurdami brazilai jei ir turėjo ambicijų uždirbti, tai tikrai ne iš pardavimo. 3,7 colių įstrižainės HVGA ekranas, 5 MP kamera, 2 GB vidinė atmintis ir žiovulį keliantis dizainas šiais laikais neįtiks net „Dievų miesto“ gyventojams.

Tačiau nelaikykime „IGB Electronica“ kvailiais. Prieš metus „Apple“ ilgai ignoravę, po to bylinėjęsi, vis tiek buvo priversti kinų kompanijai „Proview“ už „iPad“ vardą suploti 60 mln. dolerių. O priežastis buvo analogiška – niekuo neišsiskirianti „Proview“ Kinijoje šį vardą buvo užpatentavusi dar prieš 2000 m. Negana to – taip kinai vadino nuo „Apple“ nukopijuotą savo gaminamą kompiuterį. Pikta, liūdna, neteisinga, tačiau Kinijos rinka pernelyg patraukli, ir taškas.

Taigi, spėjame, kad pasibaigus teismams „IGB Electronica“ vadovai netrukus bus pakviesti į derybas su „Apple“ ir į jas atvyks plačiai šypsodamiesi. Kompanijos vadovas Eugenio Emilio Staubas jau pareiškė, kad jie visiškai pasirengę derėtis dėl bet ko. Spėjame, kad pasirengimas apsiribojo skaičiuko su daug nulių parinkimu.

Gal 60 mln. tikėtis ir neverta – Brazilija ne Kinija. Kita vertus, „Android“ sistemos „iphone“ keliamas dantų skausmas gali priversti sutikti dar ne su tuo. Įsivaizduojate, kaip nemalonu, kai tavo išpopuliarintu vardu naudojasi telefonas su operacine sistema, priklausančia kompanijai, kuriai seniausiai esi paskelbęs „termobranduolinį“ karą?

Taigi, kai kas Brazilijoje gali smarkiai praturtėti. Ir viskas tik dėl mažosios „i“ prieš žodį „telefonas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.