Telefonų naujienos: „LG Optimus G Pro“ ir gandai apie „Galaxy S4“

„LG Electronics“ pristatė pirmąjį savo Full HD raiškos išmanųjį telefoną. Kol kas įrenginį, išsiskiriantį 5,5 colių įstrižainės ekranu ir 13 megapikselių kamera, gali įsigyti tik Pietų Korėjos gyventojai. Europiečiai „LG Optimus G Pro“ išvys visai netrukus, vasario 25-28 dienomis Barselonoje vyksiančiame kongrese „Mobile World Conress“. Pasklido pirmieji gandai ir apie visų laukiamą „Samsung Galaxy S4“. Atrodo, aštuonių branduolių procesoriaus ir lankstaus ekrano dar negausime, o pristatymo reikės palaukti iki kovo. Taigi, pažiūrėkime, ar verta laukti?

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Feb 20, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:39 PM

Faktai apie „LG Optimus G Pro“

„Telefonas atstovauja 4G ryšio telefonų segmentui, todėl turi pažangiausias technines charakteristikas bei unikalią vartotojo sąsają, papildytą išmaniosiomis funkcijomis“, – sakė Dr. Jong-seok Parkas, „LG Electronics Mobile Communications Company“ prezidentas ir vykdomasis direktorius.

Tai be abejonės kompanijos gaminamos „Optima“ serijos telefonų flagmanas. Trumpam pamėginkime negalvoti, kaip tokio dydžio ekranas atrodo ne tokiuose jau ir dideliuose korėjiečių delnuose ir pažiūrėkime, ką LG siūlo be jau tapusio tokiu įprastu neįprasto dydžio ekrano.

Pirmiausia, aišku, tai ekrano raiška. „LG Display“ sukurto Full HD IPS 1920x1080 raiškos ekrano taškų tankis yra 400ppi, tad pats metas ištarti: „Oho“.

1,7 GHz keturių branduolių „Qualcomm Snapdragon 600“ procesorius, 2 GB DDR RAM ir 32 GB vidinė atmintis (aišku, išplečiama SD kortele), NFC funkcija, 4G LTE ryšys bei 3140 mAh talpos baterija (kol kas tai didžiausia LG baterija), spėjame, MWC2013 kongrese nebus kažkuo išskirtiniai – jau įsitikinome, kad kažką panašaus mėgins pateikti ir kiti gamintojai.

Operacinė sistema „Android 4.1.2 Jelly Bean“ irgi jau įprasta. O štai įmontuotos 13 megapikselių galinė bei 2,1 megapikselių priekinė kameros, fiksuojančios Full HD televizijos kokybei prilygstančios raiškos vaizdą, bent jau popieriuje atrodo neblogai.

LG ypač akcentuoja papildomas unikalias „Optimus G Pro“ funkcijas. „Dual recording“ technologija leidžia vienu metu fiksuoti vaizdą tiek priekine, tiek galine kamera, taip kuriant „vaizdas vaizde“ tipo nuotraukas. „Virtual Reality Panorama“ leidžia aplinkos vaizdą fiksuoti 360 laipsnių kampu ir horizontaliai, ir vertikaliai, tad bus įmanoma sukurti kažką panašaus į „Google Street View“ kadrą. Aišku, telefone veiks ir populiarios „LG Optimus G“ funkcijos – „QSlide“, „Live Zooming“ ir „QuickMemo“.

Žodžiu, puikus telefonas, 160 g iki ausies pakeliantiems žmonėms plačiais delnais. Beje, jei įsigijote kokį nors LG buities prietaisą su „Smart“ funkcija, šis telefonas bus vienas tų, kurie įgalins pilnai ją išnaudoti.

Gandai apie „Samsung Galaxy S4“

Kaip bebūtų keista, tačiau kol kas iš „patikimų“ šaltinių sklindantys gandai apie įrenginį, kuris pakeis vieną populiariausių visų laikų „Android“ telefonų, „Samsung galaxy SIII“, priskiria jam savybes, labai artimas LG pristatytam telefonui.

CES parodoje pristatytų „Samsung“ lanksčių ekranų bei aštuonių branduolių procesorių gamyba dar tik derinama, tad visi choru nurodo, kad jų tikėtis galime nebent penktos kartos „Galaxy S“ telefonuose.

Taigi, „Galaxy S4“ anot gandų turės keturių branduolių procesorių, 5 colių įstrižainės Full HD raiškos ekraną, 13 megapikselių vaizdo kamerą, 2 GB RAM atmintinę ir jame suksis „Android Jelly Bean 4.2“ operacinė sistema. Negi nieko naujo?

Neskubėkime nusivilti. Pirmiausia, tokio dydžio ir raiškos Super AMOLED ekranas turės stulbinantį 440 ppi taškų tankį, o to kol kas niekas pasaulyje perspjauti negali. Procesorius, nors ir keturių branduolių, taip pat smarkiai atnaujintas. ARM A15 architektūros 1,9 GHz „Exynos 5450“ gerokai greitesnis už kitų gamintojų analogus.

Dar keli apžvalgininkai nurodo, kad „Samsung“ deda daug pastangų, siekdama sumažinti fizinį vidinės atminties dydį ir padidinti jos veikimo greitį, o tai įgalintų telefoną dar paplonėti. Neužmirštama ir bevielio įkrovimo galimybė.

Tiesa, telefono pristatymo teks palaukti. Nors portalas „SlashGear“ vis dar tiki, kad MWC2013 kongreso metu bent jau slapta jis bus parodytas išrinktiesiems, daugelis apžvalgininkų kovo 15 d. nurodo kaip „Samsung Galaxy S4“ pristatymo datą.

Kai kas netgi kalba apie balandį ar gegužę – tokiu atveju „Samsung Galaxy S4“ jau pristatymo metu galėtų turėti kitos kartos operacinę sistemą „Android Key Lime Pie“. Tačiau visa tai tik gandai, tad tikimės, realybė juos pranoks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.