Lietuviai kurs antžeminio stebėjimo programinę įrangą NATO

Lietuvių bendrovė „Elsis“ prisijungė prie 4,1 mlrd. litų vertės NATO antžeminio stebėjimo programos. „Elsis“ grupės įmonės pasirašė sutartį su „EADS Deutschland GmbH“ - viena didžiausių pasaulyje aerokosmonautikos, gynybos ir saugumo įrangos kompanija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:29 AM

„Elsis“ grupės įmonės projektuos ir kurs programinę įrangą. Kartu su Lietuva projekte dalyvauja Bulgarija, Čekija, Estija, Vokietija, Italija, Latvija, Liuksemburgas, Norvegija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija ir JAV.

Antžeminio stebėjimo sistema (AGS – Alliance Ground Surveillance), kurią ketinama paleisti 2017 metais, bepiločių lėktuvų pagalba leis beveik realiuoju laiku vykdyti nuotolinius žemės stebėjimus didelėse teritorijose, naudojant itin pažangius radarus. „AGS“ taip pat prisidės vykdant taikos palaikymo, laivybos ir humanitarinės pagalbos misijas.

„Dirbti tarptautiniame projekte kartu su NATO, yra didžiulis pripažinimas ir atsakomybė. Mes sunkiu darbu įrodėme, kad galime dirbti aukščiausiu lygiu. Tai malonus iššūkis mūsų darbuotojams, kurie šio projekto metu praplės savo kompetencijos ribas“, – teigia 1991 m. savo veiklą pradėjusios informacinių ir ryšių technologijų įmonių grupės, kuri šiuo metu yra viena didžiausių ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, generalinis direktorius Arūnas Gedvila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.