„Ford“ Lietuvos programėlių kūrėjams siūlo unikalią galimybę

Koncernas „Ford“ pasiruošęs įsigyti bei integruoti savo automobiliuose geriausias programėlių kūrėjų aplikacijas ir netgi žada visokeriopą pagalbą jas kuriant. Parodoje „CES 2013“ pristačiusi balsu valdomą komunikacijos sistemą „SYNC AppLink“, kompanija aktyviai ėmėsi ieškoti programuotojų, galinčių kurti programėles, kurios padėtų išplėtoti ir pagerinti jos funkcionalumą. „Ford“ atstovas Lietuvoje kviečia ir mūsų šalies programėlių kūrėjus prisijungti prie paskelbto globalaus „Ford Developer Program“ projekto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 3:10 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:12 PM

Visuose naujuose kompanijos automobiliuose jau įdiegta „Ford SYNC“, kuri „Bluetooth“ jungtimi sujungia išmanųjį telefoną su automobilio sistemomis. „Ford SYNC“ įskiepis „AppLink“ įgalina vartotojus kontroliuoti savo išmaniuosiuose telefonuose įdiegtas programėles, naudojant „SYNC“ balsu valdomą komunikacijos sistemą. Tačiau, kad būtų galima pilnai išnaudoti atsivėrusias galimybes, reikalingos naujos aplikacijos.

Todėl „Ford“ žengė precedento neturintį žingsnį ir pakvietė programėlių („mobile apps“) kūrėjus dalyvauti atvirame „Ford“ projekte. Praėjusį mėnesį JAV vykusioje elektronikos parodoje CES paskelbtas globalus „Ford Developer Program“ - vienintelis tokio pobūdžio projektas pasaulyje.

„Šis projektas yra labai svarbus mūsų „SYNC AppLink“ sistemos sėkmei Europoje. Iki 2015 metų daugiau nei 3 milijonai „Ford“ automobilių, važinėjančių Europos keliuose, turės įdiegtas „SYNC“ sistemas, todėl jų turinio papildymas yra labai svarbus tiek bendrovei, tiek vartotojui, tiek programėlių kūrėjams“, – sakė „Ford of Europe“ viceprezidentas tyrimams ir inovacijoms Paulas Mascarenas.

Programėlių kūrėjai raginami registruotis tinklapyje developer.ford.com, kuriame galima rasti ir parsisiųsti „AppLink“ programinės įrangos plėtojimo įrankių rinkinį. Rinkinyje yra kodų biblioteka ir programėlių aplinkos instrukcijos, leidžiančios aktyvuoti dvikryptę mobiliųjų įrenginių ir „SYNC“ sistemos komunikaciją. „Ford“ inžinieriai taip pat suteikia reikalingą techninę informaciją ir pagalbą. Specialiai kūrėjams sukurtas diskusijų forumas.

Koncerno „Ford“ atstovas Lietuvoje „Inchcape Motors“ ragina į projektą įsijungti ir Lietuvos mobiliųjų aplikacijų kūrėjus.

„Tai unikalus projektas, siūlantis unikalias galimybes Lietuvos programėlių kūrėjams. Mes pasirengę suteikti visą reikalingą informaciją ir, jei to prireiktų, padėti tiesiogiai bendraujant su pačiu koncernu“, – patikino „Ford“ prekės ženklo vadovas Donatas Stanionis.

Naujai sukurtos programėlės bus siunčiamos „Ford“ testavimui ir įvertinimui. Jei programėlė tinkama, „Ford“ su kūrėjais aptars licencijavimo ir platinimo sąlygas.

Geriausi kūrėjai bus pakviesti bendradarbiauti ir tapti „Ford AppLink“ partneriais. Europoje „Ford“ jau bendradarbiauja su žinomais mobiliųjų programėlių plėtotojais – muzikos transliavimo programa „Spotify“ ir „Kaliki Audio Newsstand“, vietos nustatymo ir apsikeitimo paslaugų tiekėju „Glympse“, garso pramogų ir informacijos tiekėju „Aha“.

MWC 2013 kongrese Barselonoje paskelbusi, kad juo nuo kovo pabaigos „Ford“ automobiliuose veiks muzikos tiekėjo „Spotify“ programėlė, kompanija taip pat patvirtino, kad bendradarbiaus su atvirojo kodo platformos plėtojimo aljansu „GENIVI Alliance“.

„Ford“ taip pat netrukus ketina pasirinkti programėlių plėtojimo bendrovę, kuri tiektų tolesnio tobulinimo ir plėtros paslaugas, techninę pagalbą bei programėlių katalogus „Ford“ vartotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.