Išmanioji apyrankė „Flex“ – ne tik sveikai dienai, bet ir sveikam miegui

Sveikas gyvenimo būdas jau tapo tokiu svarbiu, kad galime teigti, jog ateities kartoms XXI a. pradžia asocijuosis su sveika mityba, sportu bei mobiliosiomis technologijomis taip pat, kaip septintasis XX a. dešimtmetis – su ilgais plaukais ir laisva meile. Įvairiais įrenginiais, matuojančiais pulsą ir kraujospūdį sportuojant, programėlėmis, rodančiomis kiek nubėgome ar kiek kalorijų turi pasirinktas patiekalas, daug kas jau naudojasi. O dabar Lietuvoje pradėta prekyba „Fitbit“ kompanijos gaminiais, kurie fiksuoja bei rodo ir miego kokybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Belickaitė

Mar 12, 2013, 12:34 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:16 AM

Tvarkingas miego ritmas – privalomas norint jaustis žvaliam ir aktyviam. Miego trūkumo sukeliami savijautos ir sveikatos sutrikimai jau ne vienerius metus plačiai aptarinėjami mokslininkų bei medikų visame pasaulyje. Šios problemos sprendimui ir pasitelktos modernios technologijos, leidžiančios stebėti savo miego ritmą, jį analizuoti ir atsibusti tinkamiausiu momentu.

„Profesionalūs sportininkai visuomet stebi savo miego kokybę bei pokyčius, o dabar tai daryti jau gali ir visi norintys rūpintis savo sveikata, - pasakojo įrenginius „Fitbit“ į Lietuvą atvežusios UAB „InfoEra“ atstovas Mykolas Treigys. – Technologijos paverčia sveiką ir aktyvią gyvenseną ne tik naudinga bei privaloma gyvenimo dalimi, bet ir smagia pramoga. Galima savo pasiekimus lyginti su draugų, stebėti, kokią dalį užsibrėžtų tikslų pavyko pasiekti kiekvieną dieną. Sveika konkurencija padeda efektyviau siekti užsibrėžtų tikslų.“

Šie įrenginiai analizuoja juos dėvinčiųjų gyvenimo ritmą visą parą – skaičiuoja nueitus žingsnius ir sudegintas kalorijas dieną, svorio pokyčius, mitybą ir netgi parodo, kiek valandų kokybiško miego tenka naktį. Speciali apyrankė leidžia sužinoti, kiek laiko atsigulus prireikia užmigti, kiek kartų įrenginį dėvintis žmogus prabudo ar vertėsi bei kiek valandų kokybiškai miegojo.

Pasak „Impuls“ sporto klubo trenerio Broniaus Burneikos, žmonės paprastai linkę rūpintis savo gyvenimo būdu dieną, tačiau pamiršta apie tvarkingo bei reguliaraus miego svarbą. Būtent miegas dažniausiai nulemia, kokie aktyvūs esame ir kokie žvalūs jaučiamės dienos metu:

„Teisingas miego ritmas padeda gauti reikiamą poilsio kiekį per trumpesnį laiką, lengviau pabusti ir jaustis žvalesniems. Sveikai gyventi norintys žmonės turi įprasti eiti miegoti ir keltis kasdien tuo pačiu metu, taip pat – atrasti tinkamiausią miego laiką ir trukmę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.