„Galaxy S4“ pristatymo išvakarėse „Apple“ vadovas kritikavo „Android“

Pasirodo, „Android“ ir „Samsung“ gerbėjai nėra vieninteliai, atidžiai sekantys Niujorke rengiamą išmaniojo telefono „Galaxy S4“ pristatymą. „Apple“ viceprezidentas Philipas Schilleris nepasididžiavo ir tiesiog pristatymo išvakarėse vėl priminė pasauliui, kad už „iPhone“ nieko geriau nėra ir būti negali, „Android“ vartotojai keturiskart dažniau pereina prie „iPhone“ negu atvirkščiai, „Apple“ valdo 37,8 proc. JAV rinkos… Viskas būtų normalu, tačiau pasisakymo laikas išduoda – „Samsung“ jau tapo jėga, su kuria priversti skaitytis net tie, kurie save laiko neįveikiamais.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 14, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:30 AM

„Wall Street Journal“ pasirodžiusiame interviu Ph. Schilleris nesikuklindamas sakė, kad „Android“ įrenginiai nė iš tolo neprilygsta „iPhone“.

„Vartotojų patirtis naudojantis „Android“ nėra tokia gera kaip „iPhone“, – tikro abiejų sistemų žinovo tonu kalbėjo Ph. Schilleris.

Jo teigimu, „Google“ kuriama operacinė sistema nėra vientisa, didelė įrenginių įvairovė, ekranų dydžių gausa darko „Android“ ekosistemą. „Apple“ viceprezidentas sakė, kad būtent dėl to keturiskart daugiau žmonių paskutinį praėjusių metų ketvirtį atsisakė „Android“ ir pasirinko „iPhone“ negu atvirkščiai. 

Retorika nėra nauja. „Apple“ niekuomet neslėpė, kad kuria geriausius planetoje išmaniuosius telefonus, o savo operacinę sistemą ir dabar vadina „magiška“ bei „revoliucine“. Tačiau, kaip teisingai pastebi užsienio apžvalgininkai, praėjusiais metais pateikusi tokius „revoliucinius“ žemėlapius, kad buvo priversta net atsiprašinėti, „Apple“ šį sykį išsiduoda, kad atidžiai seka „Galaxy S4“.

Galima ginčytis iki pasiutimo, kuris telefonas geresnis, tačiau faktas lieka faktu – „Samsung“ ir „Apple“ tapo tarpusavyje konkuruojančiais rinkos lyderiais. Taip, šiuo metu JAV pirmauja „Apple“, tačiau tik dėl to, kad „iPhone 5“ rinkoje pasirodė vėliau. Pradėjus prekybą „Samsung Galaxy S III“ į priekį buvo išsiveržęs šis telefonas.

Negana to – pasaulyje ir dabar pirmauja „Samsung“. Anot „Canalys“ apžvalgos, 2012 m. ši kompanija pardavė 74 mln. telefonų daugiau negu „Apple“, o tai, pripažinkime, nemažas skirtumas.

Kita vertus, gal Ph. Schillerio kritinis pasisakymas buvo derinamas ne su naujojo „Samsung“ flagmano pristatymu, o reaguojant į vakar įvykdytą „Google“ reorganizaciją – interneto gigantas sujungė prie „Android“ ir „Chrome“ sistemų dirbusių specialistų komandas. Buvęs „Android“ vadovas Andy Rubinas prarado savo postą, o bendrai specialistų grupei dabar vadovaus Sundaras Pichai.

Tiesa, apie tai „Google“ kol kas daug nekalba – žada oficialiai informuoti gegužės mėnesį rengiamame pranešime. O štai tie, kam rūpi, kokie stebuklai bus įmontuoti į „Galaxy S4“, užsukite į lrytas.lt nuo pirmos valandos nakties – pateiksime žinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.