Ar verta pirkti modernią gruzdintuvę ir kavos aparatą?

Užėjęs į dažną buitinės technikos parduotuvę, nustembi – atrodytų primityviausi buitiniai įrenginiai įgijo papildomų mygtukų, atsirado paslaptingai pavadintų funkcijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 19, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:55 PM

Atrodo, kaip dar galima patobulinti paprasčiausią gruzdintuvę? Kibiras, kuriame virinamas aliejus, toliau liks kibiru. Tad, gal nė neverta švaistyti pinigų naujovėms?

Gal keičiasi tik pakuotė, o viduje – tas pats kočėlas nauju pavadinimu? „Topo centro“ atstovė Eglė Žemaitienė tvirtina, kad pasikeitė daug kas – kavos aparatai gamina skanesnę kavą, sulčiaspaudės išsaugo vitaminus, o jau gruzdintuvės...

„Pernai tendencija gaminti maistą namuose, rūpintis sveikata ir toliau išliko. Tarp perkamiausių – įvairūs virtuvės technikos prietaisai: kavos aparatai, sulčiaspaudės, kiti sveiko maisto įrenginiai“, – sakė „Topo centro“ atstovė E. Žemaitienė.

Akivaizdu, kad naujausiuose buitinės technikos prietaisuose atsiranda naujų funkcijų, praplečiančių jų galimybes. Pamėginkime pažiūrėti – kas gali būti naudinga.

Kavos aparatai

Vis populiaresni kapsuliniai kavos aparatai. Juos žmonės mėgsta dėl patogumo – jokio prilaistyto pieno ar vandens, jokio šveitimo ir blizginimo.

Pavyzdžiui, naujas „DeLonghi“ kavos aparato modelis „ESAM6900 Primadona Exclusive“ gali paruošti ne tik kavą, bet ir karštą šokoladą, ko iki šiol nedarė nė vienas automatinis kavos aparatas. Čia įrengtas atskiras mygtukas „Chocolate“, yra ir specialus indas, kuriame šis gėrimas ruošiamas.

Taigi, supili į indą pieną (gali būti ir vanduo), suberi specialius karšto šokolado miltelius – galima dėti ir tarkuotą šokoladą, kakavą, žodžiu, ko tik širdis geidžia – indo apačioje įrengta viską sumaišanti mentelė – ir pasirenki vieną iš 3 tirštumo lygių. Gėrimas pašildomas tiekiant garus.

Sulčiaspaudės

Sparčiai populiarėja lėtaeigės sulčiaspaudės. Spaudžiant sultis tokiu būdu išlieka visos maistinės medžiagos, 30 proc. daugiau vitaminų ir 75 proc. daugiau antioksidantų, nei spaudžiant sultis įprastinėmis sulčiaspaudėmis.

Aišku, jei naudojate sukamą ranka paveldėtą iš senelio, lėta eiga irgi užtikrinta. Kaip ir barniai dėl to, kieno eilė sukti, bei ryškūs įspaudai ant stalo, prie kurio ją buvote pritvirtinę.

Gruzdintuvės

Dabar verdančio aliejaus kibiro nebereikia. „Philips“ ir „Tefal“ jau siūlo modelius, kuriuose grudzinimui reikia tik šaukšto riebalų.

Didžiausia naujiena – „Philips“ modeliuose įdiegta „Rapid Air“ technologija. Tai gruzdinimas vien karštu oru. Greitai cirkuliuojantis karštas oras ir kepimo elementų skleidžiama kaitra puikiai tinka mėsos, žuvies, bulvyčių, įvairių gruzdintų patiekalų ruošimui. Kadangi produktus kepa tik karštas oras, prietaisas neskleidžia nemalonaus kvapo, jį lengva valyti ir ekonomiška naudoti kasdien.

Naujuose „Tefal“ modeliuose galima gaminti ne tik daugelį įprastinių patiekalų, bet ir ruošti padažus. Taigi, prisiminus, kiek dabar kainuoja aliejus, modernumo privalumai atrodo neginčijami.

Pasmalsavęs, kuo šiuolaikinė trintuvė skiriasi nuo prieš dešimt metų gamintos, išvysi specialų antgalį bulvių košei. Jei dar kam kyla klausimų, kuo šiuolaikinė duonkepė skiriasi nuo prosenelės krosnies, gali pamėginti tą krosnį, kai nenaudojama, padėti į sandėliuką. Be to, mini orkaitė „DeLonghi“ yra ir elektrinė krosnelė, ir duonkepė, turinti 20 duonos kepimo funkcijų ir net vieną specialią - džemo ruošimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.