Planšetė verslui - 10 naudingiausių programėlių

Planšetės taip sparčiai išplito komercinėse įmonėse ir organizacijose, kad jų skeptikai nespėjo net sugalvoti rimtų argumentų prieš lengvą, patogų įrenginį, kuris puikiai telpa į portfelį ir yra patogus nešioti iš kabineto į kabinetą ar gabenti iš vieno žemyno į kitą.

Dydis ir forma yra planšečių privalumai, bet jie būtų beprasmiai, jei verslas neturėtų programų planšečių pritaikymui kasdienėms užduotims.
Dydis ir forma yra planšečių privalumai, bet jie būtų beprasmiai, jei verslas neturėtų programų planšečių pritaikymui kasdienėms užduotims.
Daugiau nuotraukų (1)

Džiugas Paršonis

2013-03-20 09:06, atnaujinta 2018-03-09 16:26

Dydis ir forma yra planšečių privalumai, bet jie būtų beprasmiai, jei verslas neturėtų programų planšečių pritaikymui kasdienėms užduotims. Jų yra daugybė. Vien „iPad“ planšetėms yra sukurtos dešimtys tūkstančių dokumentų redagavimo ir tvarkymo, darbų planavimo ir kalendorių, nuotolinio ryšio bei valdymo, komunikacijos ir bendro darbo bei kitų programų.

Programų yra tiek daug, kad žiniatinklyje išpopuliarėjo įvairiausi geriausiųjų sąrašai, siekiantys padėti susigaudyti įrankių gausoje ir atsijoti pačias universaliausias ir patogiausias naudoti. Iš dalies tai yra bergždžias darbas, nes kiekvieno verslo poreikiai yra saviti, tačiau pabandyti galima – jei ne kaip universalų patarimą, tai bent kaip atsparos tašką imant rinktis tinkamiausias „iPad“ programas jūsų verslui.

Štai toks būtų mano dešimtukas:

1.(...). Pirma vieta... yra tuščia! Tikrai ne dėl to, kad nėra jos vertų programų, o dėl to, kad ši pozicija yra rezervuota pagrindinei (dažnai specialiai jūsų įmonei parašytai) verslo programai. Jei jūs dirbate tiekimo srityje, tai gali būti interaktyvus produktų katalogas ar sandėlio programa. Jei medicinoje – pacientų duomenų bazė ar vaistų žinynas. Jei vadovaujate bankui ar biržai – „gyvų“ ataskaitų skydas su pagrindiniais įmonės veiklos rodikliais.

2. „Keynote“. Pateikčių programa „ir studentui, ir prezidentui“. Planšetėje ji rado tikrus antruosius namus. Skaidres galima demonstruoti tiesiai iš planšetės per projektorių arba tiesiog „iPad“ ekrane, jei susitikime dalyvauja nedaug žmonių. Pateiktis galima įkelti iš kompiuterio, o galima kurti ir planšetės ekrane. Kelios skaidrės su naujausia informacija, paruoštos beskrendant į susitikimą yra išgelbėjusios ne vieną verslo susitikimą...

3. Biuro programos („Pages“, „Numbers“, „QuickOffice Pro“). Nuo pirmojo kompiuterio ant darbo stalo mums įdiegta mintis, kad jo branduolį sudaro biuro programų rinkinys – tekstų redagavimo, pateikčių programa ir skaičiuoklė.

„Pokompiuteriniais“ laikais ši nuostata ima kisti, tačiau ir pagarbos tradicijoms skirkime biuro programoms trečiąją vietą mūsų sąraše.

„Pages“ ir „Numbers“ „iPad“ ekrane gerokai skiriasi nuo tų pačių programų „MacOS“ kompiuteriuose – labiausiai dėl to, kad jas teko pritaikyti valdymui lietimu, o ne klaviatūra ir pele. Drįsčiau teigti, kad lietimu valdyti tradicines biuro programas yra kebliau, tačiau retai kada prireikia viso jų funkcijų bagažo – planšetėje dokumentai dažniausiai tik peržiūrimi ir redaguojami.

Jei jums būtinas itin sklandus suderinamumas su „Microsoft“ biuro programų rinkiniu, tuomet „QuickOffice Pro“ yra vertingas įrankis, nes ši programa ne tik atidaro, bet ir gali kurti visus dažniausiai paplitusius verslo dokumentus.

4. „Skype for iPad“. Praėjo laikas, kai išvykęs į tarnybinę kelionę tapdavai izoliuotas nuo įmonės gyvenimo. Šiandieninis biuras yra veik virtualus, tad bendravimas – ir su kolegomis, ir su klientais yra būtinybė.

5. „GoodReader for iPad“. „GoodReader“ yra universali dokumentų skaityklė. Nors ji pirmiausiai yra skirta PDF dokumentams, „GoodReader“ gali atidaryti peržiūrai „Office“ ir „iWork“ dokumentus, išsaugotus tinklalapius, paveikslėlius, garso ir vaizdo failus. Programa leidžia anotuoti (rašyti pastabas, žymėti tekstą, braižyti) PDF dokumentus, gali juos atidaryti iš el. pašto prisegtukų.

6. „Calendar“, „Contacts“, „Notes“. Šių programų pirkti nereikia – jos yra kiekviename „iPad“ ir kiekviename „iPhone“ telefone. Nors yra nemažai jų alternatyvų, konkuruoti su „Apple“ programėlėmis yra ne taip paprasta, mat jos yra visiškai integruotos su „iCloud“. Tai reiškia, kad jūsų kalendorius, adresynas ir užrašinė visuomet turi pačius naujausius duomenis.

7. „Things for iPad“. Viena dailiausių ir funkcionaliausių darbų ir projektų planavimo programų, turinti atitikmenis „iOS“ telefonams ir „Mac“ kompiuteriams. Jei nesate visiškai priklausomi nuo „Outlook“, tai ji yra puikus sprendimas.

8. „Flipboard“. Žinių galima ieškoti pačiam arba galima padaryti taip, kad jos pačios ateitų – tokios, kokių reikia, tada, kada nori. „Flipboard“ yra asmeninis virtualus „laikraštis“, sudarytas tik iš tų temų, kurios jus domina: verslas, finansai, biržos, bankai – jūsų pasirinkimas. Beje, programa lygiai taip personalizuotai į tą patį leidinį įtraukia ir jūsų draugų naujienas iš „Facebook“ ar „Twitter“.

9, „Screens VNC“. Kartais negana turėti telefono ar „Skype“ ryšį su biuru. Kartais tenka tiesiogiai jungtis prie darbe likusio kompiuterio. Su „Screens VNC“ galite „iPad“ ekrane matyti ir valdyti savo stacionarųjį ar nešiojamąjį kompiuterį.

10. „CalcBot“. Galit juoktis, jei norite – tačiau ne vienas finansininkas jums pasakys, kad kuo didesnis skaičiuotuvas, tuo geriau. Lengviau matyti skaičius, mažesnė klaidų tikimybė. Nesudėtingas, bet labai funkcionalus „CalcBot“ skaičiuotuvas yra šiame sąraše paskutinis, bet ne mažiausios reikšmės įrankis.

Kaip minėjau prieš išvardinimą, kiekvienas dešimtukas yra daugiau ar mažiau asmeniškas. Jūsų veikiausiai bus kitoks. Neverta dėl to ginčytis, bet labai verta pasidalinti. Ką, tikiuosi, ir padarysite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.