„Apple“ baigia kurti „Ultra HD“ 4K televizorių. Gandai ar tiesa?

Kalbos apie „Apple“ televizorių sklando jau kelerius metus. Praktiškai prieš kiekvieną naujų kompanijos produktų pristatymą pradedama spėlioti, ar tik ne televizorių pamatysime. Per tą laiką atsirado „mini iPad“, „iPhone 5“, jau garsiai visi kalba apie išmanųjį laikrodį „iWatch“, o televizoriaus kaip nėra, taip nėra.

Štai taip kai kurie dizaineriai įsivaizdavo būsimą „Apple“ televizorių ir jo funkcijas dar prieš metus. Matyt, po metų turėsime tik dar gražesnių piešinių.
Štai taip kai kurie dizaineriai įsivaizdavo būsimą „Apple“ televizorių ir jo funkcijas dar prieš metus. Matyt, po metų turėsime tik dar gražesnių piešinių.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Mar 27, 2013, 6:23 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:39 AM

Dabar portalas „Digitimes“, remdamasis patikimais šaltiniais, praneša, kad „Apple“ derasi su „Foxconn Electronic“ dėl savo kuriamo „Ultra HD“ televizoriaus masinės gamybos terminų. Nejaugi netrukus pasaulyje atsiras dar vienas neįperkamas pavydo objektas? O gal, vis dėlto, tai tik gandai?

Anot „Digitimes“ atstovų, būsimasis „Apple“ televizorius planuojamas „4K“ raiškos ekranu (3840x2160 taškų), jį bus galima prijungti prie interneto ir valdyti balsu bei gestais. Anot itin plepaus portalo „šaltinio“, planuojama, kad televizorius bus pristatytas šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje.

„Apple“ jau senokai derasi su „Foxconn Electronics“ dėl televizorių gamybos, tačiau vis neapsisprendžia, iš kur pirks „Ultra HD“ ekranų matricas. Mat daugelis tų ekranų gamintojų įsikūrę Taivane ir šiais metais visu pajėgumu dirbs vykdydami tik Kinijoje įsikūrusių televizorių gamintojų užsakymus.

O tie gamintojai, su kuriais „Apple“ jau bendradarbiauja, pakankamai užsiėmę tiekdami ekranus telefonams ir planšetiniams kompiuteriams, nes jų poreikis vis auga“, – savo informatorių cituoja portalas.

Taigi, didžiausia kliūtis „Apple“ televizoriams atsirasti yra tai, kad Panevėžio „Ekranas“ taip ir nepradėjo gaminti „Ultra HD“ ekranų? Esmės nesikeičia – ekranų nėra. Be to, yra ir kita ne ką mažesnė bėda.

Nors „Apple“ niekuomet negamino labai pigių gaminių, tačiau ir kosmose ši kompanija neskrajoja – siūlo kažką, kas nors ir sunkai, tačiau įperkama. Na, o dabar jau parduodamų „Ultra HD“ televizorių kaina kol kas prasideda nuo 20 tūkst. dolerių.

Sunku būtų patikėti, kad tokia kaina gali paskatinti masinį pirkimą. O „Apple“ įpratusi iš kuo mažiau išspausti kuo daugiau, tad kol kas tikėtis tokio televizoriaus būtų labai optimistiška.

Kita vertus, juk „Westinghouse“ pagamino pigų „Ultra HD“ televizorių, kainuojantį tik 7 tūkst. Lt. Tačiau tai - tik vienas ekranas, be jokių išmaniųjų funkcijų. Negana to, jame net neįdiegtas 4K vaizdo procesorius, tad jo savininkams, norint patirti visą tokios kokybės vaizdo malonumą, teks pirkti specialius grotuvus.

Akivaizdu, kad „Apple“ taip netaupys. Taigi, galimi tik keli variantai. Vienas – „Apple“ televizorius nebus „Ultra HD“ raiškos arba bus labai mažas. Antras – iki metų pabaigos ši technologija taip atpigs, kad apsimokės. Ir trečias, realiausiais – gandai sklis ir kitais metais, o televizoriaus, kaip nebus, taip nebus.

Tiesa, jau praėjusių metų gruodį „The Wall Street Journal“ rašė, kad „Apple“ ir „Foxconn“ bando būsimo televizoriaus prototipą. Tačiau rimtas leidinys neužmiršo paminėti, kad tai tik ankstyva bandymų stadija, projektas dar toli gražu neparengtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.