Šiais laikais jau neužtenka vien elektroninio pašto

Sakysite, tam yra elektroninis paštas ar duomenų bazės? Taip, tačiau egzistuoja ir paprastesnis, kur kas daugiau sričių ir galimybių apimantis komunikacijos variantas. Tai vidinis įmonės socialinis tinklas.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Šimulis

Apr 15, 2013, 7:08 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:18 AM

Įmonė „Blue Bridge Baltic” investavo į bendrovę „Team Gate”, kuri teikia bendradarbiavimo erdvės paslaugą „Teamgate”.

Ši paslauga iš esmės atitinka vidinio socialinio tinklo funkciją su papildomomis galimybėmis, kurios reikalingos efektyviam darbui užtikrinti.

Nereikia investuoti į mokymus

„Blue Bridge Baltic” generalinis direktorius Zbignevas Gulbinovičius teigė, kad ši paslauga ne tik supaprastina organizacijų darbuotojų bendradarbiavimą ir tarpusavio komunikaciją, bet ir sutaupo lėšų, skatina įmonę veikti efektyviau.

„Stebėdami augantį bendradarbiavimo sprendimų poreikį, investavome į naują įmonę, kuri plėtos ir teiks bendradarbiavimo erdvės paslaugą. Tai perspektyvi sritis, nes vartotojai jau turi susiformavusius socialinių tinklų įpročius.

Todėl šiomis funkcijomis pagrįstais bendradarbiavimo sprendimais naudotis patogu, nereikia skirti laiko papildomiems mokymams”, – sakė Z.Gulbinovičius.

Galima pildyti dokumentus

Naudodamiesi „Teamgate” bendradarbiavimo erdve įmonės darbuotojai gali ne tik bendrauti tarpusavyje ar keistis duomenimis, bet ir prisidėti prie bendro įmonės informacinio turinio kūrimo.

Jie gali pasiskirstyti užduotis, dėti reikalingus dokumentus, juos redaguoti, diskutuoti, teikti pasiūlymus ir nuomones.

Įmanoma netgi užpildyti būtinus dokumentus vos keliskart spustelėjus pelę.

Z.Gulbinovičiaus teigimu, bendradarbiavimo erdve „Teamgate” naudojamasi kaip paslauga, kuri pagrįsta „debesų kompiuterijos” technologijomis, todėl nereikia jokių pradinių investicijų į nuosavą sistemą.

Viskas vienoje vietoje

Kyla klausimas, ar ši technologija yra naudojama griežtai įmonės viduje? Atsakymas – tikrai ne.

Prie „Teamgate” nesudėtingai gali būti prijungti ir įmonės klientai bei partneriai, kurie nesunkiai gali matyti tik jiems pasiekiamą informaciją.

Tokiu būdu ne tik supaprastinamas derybų ar duomenų sklaidos procesas, bet ir nereikia skirti laiko individualiems susitikimams.

Norite pasižiūrėti, kokios stadijos yra jums rengiama sutartis? Atsidarote „Teamgate” ir visus reikalingus duomenis matote vienoje vietoje.

Pasiekiama iš bet kur

Dar vienas šios sistemos privalumas yra tai, kad ji pasiekiama visur, ne tik iš darbuotojo darbo vietos biure.

Skatinant individualios ir visos įmonės veiklos mobilumą, „Teamgate” paslauga yra pasiekiama iš bet kurios vietos bet kuriuo įrenginiu, turinčiu interneto prieigą – mobiliuoju telefonu, planšetiniu ar nešiojamuoju kompiuteriu.

Prisijungti prie erdvės galima per naršyklę arba įsidiegus mobiliąją aplikaciją. Tad bendrovės darbuotojas gali neatitrūkti nuo sprendžiamų darbo klausimų, plėtojamų idėjų ir savo bendrų įsipareigojimų. Dėl lanksčiai pasiekiamos informacijos taupomas laikas ir išlaidos, nes darbuotojui, pritrūkus reikiamų duomenų, nereikia nutraukti darbų esant toli nuo kolegų.

Nereikia toli ieškoti

Galima pamanyti, kad tokia priemonė yra patogi darbuotojui, tačiau bendram įmonės efektyvumui neprideda jokios apčiuopiamos vertės.

Tačiau tyrimai rodo, kad darbuotojas kasdien vidutiniškai iki 2 valandų užtrunka ieškodamas darbui reikalingos informacijos.

„Teamgate” visa darbui reikalinga informacija yra vienoje vietoje ir kasdien kaupiama visos komandos. Taip sumažinama svarbių įmonės duomenų praradimo rizika ir užtikrinamas efektyvus darbo planavimas.

Kainos tikrai nesikandžioja

Ir kiek toks malonumas kainuoja? „Teamgate” bendradarbiavimo erdvės kainos yra tikrai lanksčios, jos priklauso nuo to, kokio dydžio yra įmonė.

Maža bendrovė šia paslauga gali naudotis nemokamai, o didesnėms įmonėms už vieną vartotoją taikomą mokestį galima palyginti su minimaliu mobiliojo ryšio mėnesiniu abonentiniu mokesčiu.

Pažvelgus į anksčiau išvardytus šios sistemos privalumus ir tai, kiek lėšų ir laiko sutaupoma naudojant ją, kaina atrodo jei ne juokinga, tai tikrai verta to, ką už ją galima gauti.

Gyvenant informacijos ir technologijų amžiuje anksčiau ar vėliau ateina tas metas, kai paprasčiausio elektroninio pašto nebeužtenka.

Nebeužtenka ir dar visai neseniai įprastų ir visiškai pakankamų buvusių duomenų bazių. Reikia sprendimo, kuris viską sujungtų.

Informacijos srautas tampa toks, kad jį suvaldyti vis sunkiau. Bendradarbiavimo erdvė yra racionaliausias būdas nepasiklysti naujienų, skaičių ir duomenų labirintuose.

Tai sprendimas, kuris sujungia visą įmonės komandą, pradedant vadovu ir baigiant žemiausios kategorijos darbuotojais, tačiau kartu leidžia jiems būti individualiems.

Kaip padidinti galimybę darbuotojams keistis informacija įmonės viduje? Ką daryti, kad, norėdamas išeiti atostogų, darbuotojas neprivalėtų pildyti kelių prašymų ir dar žiūrėti kalendoriuje, ar pageidaujamas atostogų laikas nesutampa su kolegos?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.