„Linkomanijos“ įkūrėjas panoro tapti antipiratinės veiklos asociacijos pirmininku

Lietuviško piratavimo simbolio, „torrent“ svetainės linkomanija.net įkūrėjas Kęstas Ermanas kreipėsi į Lietuvos antipiratinės veiklos asociacijos (LANVA) narius siūlydamas savo kandidatūrą į šios organizacijos pirmininkus. K. Ermanas žada jau per pirmus veiklos metus uždaryti 10 piratinių tinklalapių, padėti sukurti šiuolaikišką LANVA logotipą ir atnaujinti svetainę. Juk jis niekada gyvenime nepirko piratinių CD, turi informacinių technologijų srities išsilavinimą ir puikiai pažįsta LANVA veiklą. Taip K. Ermanas užsimena, kad už buvusį narkotikus platinusį bosą jis geresnis visa galva.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

2013-04-23 18:21, atnaujinta 2018-03-07 20:28

„Paskutinės naujienos, kai Jūsų įsteigtos asociacijos bosas prisipažino platinęs narkotikus, nustebino daugelį žmonių. Tikiu, kad ne ką mažesnį šoką patyrėte ir Jūs, kai sužinojote, kad galimai mokėjote ar kitaip netiesiogiai prisidėjote prie V. Simanavičiaus aferų.

Girdėjau, kad šiuo metu Jūs ieškote naujo antipiratų boso ir aš noriu pasiūlyti savo kandidatūrą. Nors niekada nesilankiau turguje ir nepirkau piratinių CD praeitame dešimtmetyje, aš turiu didelę patirtį dirbant su „piratiniais” tinklapiais ir naujausiomis technologijomis“, – šiek tiek mėgdžiodamas „The Pirate Bay“ humorą savo laiške (kalba neredaguota. – Red.) rašo lietuviško piratavimo simboliu laikomos svetainės vadovas.

„Aš puikiai išmanau „piratines“ produkcijos platinimo kelius nuo A iki Z. Turiu virš dešimties metų patirtį dirbant su tokio tipo projektais, išmanau naujausias technologijas ir interneto veikimo ypatumus, žinau kodėl vienur ar kitur padarius kratą, nieko nerandama ir kaip rasti.

Skirtingai nuo Jūsų prieš tai buvusio boso, aš turiu išsilavinimą informacinių technologijų srityje ir greitu metu turėsiu mokslinį laipsnį toje sferoje, tad puikiai galėčiau įtikti Jūsų organizacijoje, tiek su antipiratinių sprendimų realizavimu, švietėjiškos informacijos sklaida, tiek su naujai steigiamo klasterio veikla.“

Akivaizdu, kad verslo informatikos bakalauro studijas Mykolo Romerio universitete baigęs K. Ermanas nesivargino rašyti be klaidų, tad jei netyčia gaus šią darbo vietą ir uždarys tas 10 svetainių, nauji (tokie kaip jis dabar) jo priešai juokaus apie raštingumą. O į atsilaisvinusią Vyto Simanavičiaus kėdę jis gali pretenduoti visai rimtai.

„Per pirmus metus pasižadu, kad LANVA organizacija sugebės uždaryti mažiausiai 10 piratinių tinklapių. Kartu sukursime naują, gaivų ir šiuolaikišką LANVA logotipą. Atnaujinsime LANVA puslapį (aš net turiu lanva.lt domeną).

Pradėsime projektus, kurie švies, o ne baugins, visuomenę. Dirbsime su valstybinėmis organizacijomis, kad aplinka taptų palankesnė ir autoriai būtų apsaugoti. Tyrimus atliksime protingai ir skelbsimės, kai tik bus rezultatų.

Jau po pirmų metų pastebėsite, kad LANVA įvaizdis iš bauginančios, nieko neišmanančios apie informacines technologijas organizacijos pasikeis į šiuolaikišką, inovacijas šioje srityje įgyvendinančią asociaciją“, – daug žadančius savo darbo planus laiške dėsto „kandidatas“, kuris, beje, išties domeną „lanva.lt“ spėjo nugvelbti iš po LANVA nosies ir dabar toji priversta tenkintis adresu „Lanva.org“.

Štai tik įdomu, ką Kęstutis darys, jei LANVA tikrai išsirinks jį savo vadovu? Juk pirmiausia vargšeliui teks nubausti save ir savo vadovaujamą bendrovę „N5“, kuriai korporacija „Microsoft“ iškėlė ieškinį, reikalaudama 130 tūkst. Lt kompensacijos, uždaryti portalą linkomanija.net ir uždrausti naudoti „Microsoft“ prekės ženklus.

Vilniaus apygardos teismas „Microsoft“ ieškinį patenkino, K. Ermanas šį sprendimą apskundė, tad kol kas gali ramiai naudotis lietuviškos teisinės sistemos tamprumu. Tačiau jei taps vadovu, jo principo reikalas bus parodyti pavyzdį – kaipgi kitaip ką nors „šviesi ir ginsi“?

Tačiau tai jau per rimta tema, tad geriau kol kas pasidžiaukime laiško pabaiga:

„Komentarai naujienų portaluose pasikeis į gerąją pusę, kai žmonės pamatys supratingą, blaiviai mąstančią ir veikiančią organizaciją.

Gerbiamieji LANVA nariai, ateina laikas, kai Jums reikia pradėti naujas žaidimo taisykles, ir aš tam esu tinkamiausias žmogus.

Su visa pagarba, Kęstas Ermanas“

Ir vis tik tenka pripažinti, kad vienu savo teiginiu jis visiškai teisus – jau seniai atėjo laikas autorių teisių gynėjams pradėti žaisti pagal naujas ir nuolat kintančias taisykles. Juk jei vietoj priešistorinių medžioklės metodų pasitelktume tai, ką pasaulis sukūrė naujo per pastaruosius metus, ta pati „Linkomanija“ su savo nuo 2007 m. nebesivystančiomis platinimo technologijomis seniai būtų išmesta į sąvartyną.

Būtent apie tai skaitykite netrukus pasirodysiančiame mūsų pranešime iš Lietuvos prezidentūroje vykusio pokalbio apie laikmenos mokesčio surinkimą, dalijimą bei teisingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.