LG iki metų pabaigos pasiūlys telefoną lanksčiu ekranu

Pirmieji veikiantį 5 colių įstrižainės lankstų OLED ekraną dar sausio mėnesį pademonstravo „Samsung“. Prototipą parodė ir „Nokia“, tačiau kol kas niekas nepažengė toliau iškilmingų demonstracijų parodose. LG jau prieš metus rinkai siūlė lankstų nespalvotą elektroninės knygos ekraną, o dabar kompanijos mobiliųjų įrenginių viceprezidentas Jūn Bu-hjunas žurnalistams prakalbo apie planus ketvirtąjį metų ketvirtį pirkėjams pasiūlyti išmanųjį telefoną lanksčiu OLED ekranu. Pasirodo, prastesnis „Apple“ pardavimas turi ir savo pliusų!

Prieš gerą pusmetį „Samsung“ parodoje demonstravo savo lanksčius OLED ekranus. Tik prisiliesti niekam neleido.<br>AP
Prieš gerą pusmetį „Samsung“ parodoje demonstravo savo lanksčius OLED ekranus. Tik prisiliesti niekam neleido.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Apr 26, 2013, 1:19 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:57 PM

Matyt, kažkas jau rašo komentarą – kuo čia dėta „Apple“? Viskas labai paprasta – greičiausiai pasiskubinti diegti naują technologiją LG paskatino blogesni pirmojo metų ketvirčio pelno rodikliai. Taip, kompanija vis dar pelninga, tačiau tie apgailėtini 135 mln. dolerių pelno yra tik lašas jūroje palyginti su paskutinį praėjusių metų ketvirtį uždirbtais pinigais. LG pelningumas krito 74 proc. ir kalta dėl to „Apple“. Mat gerokai kritus „iPhone 5“ ir „iPad 4“ pardavimui, „Apple“ užsako daug mažiau LG gaminamų „Retina“ ekranų.

Jokių tikslesnių duomenų „Wall Street Journal“ kalbintas viceprezidentas nepateikė – bus lankstus ekranas ir tiek. Gal netgi pirmas pasaulyje. Kaip tas pirmasis pasaulyje LG televizorius lenktu OLED ekranu, kurį pristatė parodoje žiemą. Tiesa, vieninteliu pasaulyje jis buvo tik kelias minutes – po pusvalandžio toje pat parodoje tokį patį televizorių pristatė ir „Samsung“.

Taigi, nuoširdžiai tikimės, kad kartą jau pademonstravusi telefoną kiek išlenktu ekranu „Samsung“ išgirdo iššūkį ir nepasišiukšlins – tokiu atveju rudenį turėsime du telefonus lenktu ekranu. O dar ir „Apple“ paslaptingai žada „kai ką nuostabaus“…

Tik, štai, neaišku, ką tas lenktumas reiškia. Viena vertus, geras fantazuotojas galėtų įsivaizduoti aplink riešą apsivyniojamą telefoną. Kita vertus – lankstus ekranas dar nereiškia lanksčių baterijų, procesorių ir antenų, tad kol kas palaukime. Kur kas labiau tikėtina, kad šį sykį lankstus ekranas bus tiesiog nedūžtančiu ekranu. Taigi, rankose jo nelankstysime, tačiau nukritęs bus pakankamai elastingas, kad neskiltų.

Dar vieną variantą jau pademonstravo „Samsung“ – kiek užlenkta ekrano briauna leidžia skaityti joje pranešimus, net uždengus dangteliu didįjį ekraną. Žodžiu, kas ten bus, viskas tik į brangumą… tfu, į gerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth