Britų vaikai internetu pradeda naudotis sulaukę trejų

Britų vaikai praleidžia dvigubai daugiau laiko naršydami internete, nei mano jų tėvai, o apskritai naudotis internetu pradeda būdami vos trejų, paaiškėjo neseniai atlikto tyrimo metu, rašo „telegraph.co.uk“.

Vaikai prie kompiuterio praleidžia tiek daug laiko, kad vienam iš trijų tampa sunku bendrauti realybėje.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Vaikai prie kompiuterio praleidžia tiek daug laiko, kad vienam iš trijų tampa sunku bendrauti realybėje.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:12 AM

Daug vaikų apsilanko svetainėse, kur galima rasti savęs žalojimo scenų, smurtinės pornografijos, žiaurumo su gyvūnais aktų ir valgymo sutrikimų scenų. Daugiau nei ketvirtadalis vaikų pripažino, kad, norėdami patekti į tam tikrus tinklapius, jie apsimeta vyresniais.

Anot tyrimo, vaikai prie kompiuterio praleidžia tiek daug laiko, kad vienam iš trijų tampa sunku bendrauti realybėje ir atlikti paprastus koncentracijos reikalaujančius veiksmus, kaip, pavyzdžiui, skaityti knygą.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad britai mažai žino apie savo vaikų veiklą internete.

Trys ketvirtadaliai tėvų tiki, kad jų vaikai internete praleidžia mažiau nei valandą per dieną, o patys vaikai prisipažįsta kasdien virtualioje erdvėje praleidžiantys daugiau nei dvi valandas.

Nors du trečdaliai britų vaikų yra turėję neigiamos patirties internete, tik 22 proc. tėvų apie tai žinojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.