JAV populiarėja „skaitmeninės detoksikacijos“ stovyklos

Be išmaniojo telefono savo gyvenimo neįsivaizduojantiems amerikiečiams sviestas gelbėjimosi ratas - „skaitmeninės detoksikacijos“ stovykla.

Pasaulyje sparčiai daugėja žmonių, kurie technologijomis naudojasi kiekviename žingsnyje.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Pasaulyje sparčiai daugėja žmonių, kurie technologijomis naudojasi kiekviename žingsnyje.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 4, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:02 AM

Keturių dienų trukmės stovykla gamtoje žaibiškai išpopuliarėjo JAV, kai paskelbė savo taisykles: jokių telefonų, jokių išmaniųjų prietaisų, jokių kalbų apie darbą, rašo tinklapis cnn.com.

„Mes tikimės, kad žmonės sugebės iš naujo atrasti save“, - sakė vienas iš stovyklos įkūrėjų Benas Hannas.

Stovykla veiks birželio 14-17 dienomis, Kalifornijoje. Dėl itin didelio susidomėjimo jau planuojamos papildomos stovyklos. 

Kad stovyklautojai turėtų ką veikti praradę savo prietaisus, jie gali žaisti įvairius judrius žaidimus, šaudyti iš lanko, daryti jogos pratimus. Bet koks svaiginimasis stovykloje uždraustas.

Nors į stovyklą užsiregistravo daugybė verslo ir naujųjų technologijų pasaulio garsenybių, visiems stovykloje bus duodami slapyvardžiai – kad niekas nesijaustų išskirtinis.

„Mes norime, kad žmonės grįžtų į tą būseną, kurią jie patyrė tik vaikystėje, kai vienintelė galvą kvaršinanti mintis yra „ką smagaus šiandien nuveiksiu“, - sakė B. Hannas.

Stovyklą organizuojanti įmonė nuolat daro panašius „antitechnologinius“ renginius, tačiau iki šiol visi jie buvo trumpi – kelių valandų ar pusdienio trukmės.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.