Lietuvių portalas leis rašantiems rasti darbo visame pasaulyje

Pristatytas naujas lietuviškas interneto projektas, vienoje platformoje sujungsiantis laisvai dirbančius specialistus ir darbdavius. Tai pirmasis portalas Lietuvoje, kuriame tiek verslas, tiek privatūs asmenys galės samdyti žmones vienkartiniams rašymo ir vertimų darbams, ir svetainės aplinkoje juos vertinti bei atsiskaityti už paslaugas. Projektas startuoja Lietuvoje, bet netrukus bus pristatytas ir pasaulinei interneto bendruomenei.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Morkūnas

May 16, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:58 PM

„Sekdami žaibiškai populiarėjančio laisvai samdomo darbo tendencijas užsienyje, nutarėme sukurti internetinę rašto darbų ir vertimų platformą. Nors panašių laisvai samdomo darbo tinklalapių užsienyje jau yra, mus išskiria dėmesys rašto darbams ir vertimams. Sistema pritaikyta būtent tokių darbų užsakymui ir pateikimui, o tam tikros funkcijos kaip „greiti darbai“ yra apskritai unikalios“, – sakė UAB „LingJob“ direktorius Artūras Starovoitovas.

Gegužės 15 d. startavusi svetainė veikia panašiai kaip interneto aukcionas „ebay.com“. Užsakovui paskelbus darbą, sistemos vartotojai galės teikti savo kainų pasiūlymus. Darbdaviui liks tik pasirinkti patraukliausią variantą. Aišku, pasirinkimą lems ne tik kaina. Norintys užsidirbti vartotojai galės susikurti savo asmeninius profilius, kaupti atsiliepimus apie atliktus darbus ir tokiu būdu konkuruoti, kurdami geresnę reputaciją. Tai užsakovams padės apsispręsti ir užsitikrinti, kad darbas bus atliktas profesionaliai.

Portale yra sukurta ir daugiau kokybės „saugiklių“. Sistemos aplinka užtikrina, kad užsakius paslaugas reikės mokėti tik už gerai atliktą darbą. Sutarta suma yra rezervuojama užsakymo metu ir užduotį atlikusiam žmogui pervedama tik tada, kai užsakovas patvirtina, jog darbas jį tenkina. Darbų užsakymas, pateikimas ir atsiskaitymai vyksta sistemos viduje, todėl užsakovas gali būti tikras, kad nepraras pinigų, o specialistas – kad atlygį gaus.

Tikimasi, kad „LingJob“ svetainė bus ypač naudinga smulkiam ir vidutiniam verslui, kuriam kartais prireikia įvairių rašto darbų, tačiau neapsimoka dėl to laikyti specialų darbuotoją. Vertimų, reklamos, svetainių tekstų kūrimo, straipsnių rašymo, redagavimo ar netgi teisinių dokumentų rengimo paslaugas tiek verslas, tiek privatūs asmenys čia galės užsakyti iš įvairių sričių specialistų ir sutaupyti, dirbdami su jais tiesiogiai.

Tuo pat metu gebantys rašyti ir versti tekstus žmonės galės užsidirbti net neišėję iš namų. Portale darbų atsiras ne tik profesionaliems tekstų rašytojams, žurnalistams, tekstų kūrėjams, reklamos specialistams, teisininkams, redaktoriams bei vertėjams. Studentai, kuriems dažnai sunku gauti darbą, arba tik namuose galinčios dirbti vaikus auginančios mamos, taip pat galės užsidirbti papildomų pajamų.

„Portale darbus skelbs ir užsakovai iš užsienio, todėl lietuviai galės konkuruoti tarptautinėje rinkoje. Jau dabar tinklalapis yra prieinamas ne tik lietuvių, bet ir anglų kalba. Planuojame diegti ir rusų, lenkų bei ispanų kalbas. Netrukus pristatysime programėlę išmaniesiems telefonams, kuri įgalins nedidelį tekstą ar vertimą gauti greitai ir bet kurioje pasaulio vietoje, pavyzdžiui, kelionėje ar važiuojant mašina“, – sakė A. Starovoitovas.

Čia įdiegta ir unikali „greitų darbų“ funkcija, įgalinanti užsisakyti mažos vertės (iki 500 simbolių) darbus, kurių paprastai rašymo ar vertimų paslaugų teikėjai nė neapsiimtų daryti arba taikytų per daug didelį mokestį. Paskelbus tokio teksto vertimo užsakymą portale, vartotojai jį atliks ir pasiūlys kainą. Jei pasiūlymas tenkins, užsakovui liks tik sumokėti už paslaugą, ir jis iš karto gaus vertimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.