„Samsung“ užkariavo Suomiją ir prasitarė apie „Galaxy Note III“

„Samsung Galaxy S4“ tęsia triumfo žygį per pasaulį. Net optimistiškas HTC pranešimas, kad parduoti jau 5 mln. „HTC One“ telefonų, atrodo juokingai palyginti su per mėnesį parduotais 10 mln. „Galaxy S4“. Tačiau dar didesnis stebuklas yra tai, kad jau 2,5 metų daugiausia telefonų Kinijos rinkoje parduodanti „Samsung“ pirmąjį šių metų ketvirtį aplenkė „Nokia“ jos gimtinėje – Suomijoje. Ir sustoti nesirengia – „Samsung“ atstovas netyčia prasitarė, kad rudens pradžioje laukiamame „Galaxy Note III“ norima įdiegti patobulintą kamerą, kuri ne tik bus stabilizuota, bet ir turės optinį priartinimą.

Atrodo, net svajonėse nebeliko jokios dizaino revoliucijos.
Atrodo, net svajonėse nebeliko jokios dizaino revoliucijos.
Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

May 28, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:23 AM

Šiauriečiai atrado pietų korėjiečius

Kinijoje „Samsung“, aišku, lyderiauja, per pirmąjį metų ketvirtį pardavė 12,5 mln. telefonų ir šiuo metu užima 18,5 proc. Kinijos išmaniųjų telefonų rinkos, tačiau tai, matyt, mažai ką stebina.

Kur kas labiau nustebino tai, kad šiais metais „Samsung“ aplenkė „Nokia“ Suomijoje. Ei, tik nereikia laidyti juokelių – galbūt „Samsung“ pasaulyje ir dominuoja, tačiau suomiai ligi šiol buvo tikri patriotai ir nebijodami sunkumų rėmė nacionalinį gamintoją.

Gal baigėsi sunkūs metai, gal Suomijos gyventojai pagaliau susidomėjo, kas yra tas „Android“, tačiau šiemet viskas pasikeitė. Pirmąjį metų ketvirtį Suomijoje „Samsung“ išsiveržė į priekį ir šiuo metu užima 36 proc. šalies išmaniųjų telefonų rinkos.

Patriotų džiaugsmui lieka pridurti, kad „Nokia“ laikosi antroje vietoje ir užima 33 proc. išmaniųjų telefonų rinkos. „Apple“ liko 14 proc., tad Suomijoje prakąstas obuoliukas nėra toks jau populiarus.

Pirmi gandai apie „Galaxy Note III“

Na, gerai, ne pirmi. Apie tai, kad telefonas atrodys kaip „Galaxy S4“ ir turės 6,3 colių įstrižainės OLED ekraną, kuris, deja, nebus lankstus, kalbos sklinda jau kurį laiką.

Kai kas net įrodinėja, kad „Samsung“ atsisakys tradicijos pristatinėti „Note“ serijos telefonus parodoje IFA, kuri šiais metais vyks Berlyne rugsėjo 6-11 dienomis ir populiariajai „telšetei“ surengs atskirą pristatymą.

Tiesa, tokių optimistų, tikinčių, kad pristatymas įvyks jau birželį, nėra daug – daugelis linkę premjerą atidėti iki rudens.

Tačiau tai tik gandai, o štai Korėjos svetainė „ETNews“ pranešė sulaukusi pirmojo oficialaus patvirtinimo, kad šis telefonas kuriamas. Savo šaltiniu nurodydami oficialų „Samsung“ asmenį, svetainės žurnalistai praneša apie būsimo telefono kameros atnaujinimo planus.

Manoma, kad tai bus 13 megapikselių (nieko naujo) raiškos kamera, turinti optinį vaizdo stabilizavimą ir optinio vaizdo priartinimo galimybę. Tiesa, teleobjektyvo tikėtis neverta – kalbama apie 3X artinimą.

Anot to paties oficialaus asmens, kol kas dar neapsispręsta, ar bus pasirinkta būtent ši kamera, taigi pristatymą birželį tikrai galime užmiršti. O ir iki IFA nebeliko nė keturių mėnesių. Žodžiu, akivaizdu, kad netrukus internetą užplūs slaptos būsimosios „telšečių“ pradininkės palikuonės nuotraukos.

O kol kas štai jums internete sklandančios svajonės, kaip kažkas įsivaizduoja tą „Galaxy Note III“.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.