„Samsung Galaxy S4 Zoom“ – pasikėsinimas į tavo fotoaparatą

Suprantu, kad daugelis ir taip fotografuojame išmaniaisiais telefonais, o „Samsung Galaxy S4“ 13 MP raiškos kamera ir taip atrodo pakankamai gera kasdienybės akimirkoms fiksuoti. Tačiau dabar ir tie, kurie vis dar į kelionę vežasi ryškiau fotografuojantį, geresnį objektyvą turintį, kokybiškiau vaizdą priartinantį fotoaparatą, galės drąsiai jį palikti kandims spintoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jun 12, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:05 PM

„Samsung“ pristatė dar vieną naują įrenginį – telefoną „Samsung Galaxy S4 Zoom“. Iš esmės tai „Galaxy S4 mini“ brolis, aprūpintas 16 MP raiškos kamera su 10 kartų vaizdą priartinančiu objektyvu. Sakote, kalbėtis su fotoaparatu kvaila? Niekai – prieš porą metų visi išvydę „Galaxy Note“ sakė, kad tos „petelnės“ prie ausies niekas nekels, o kas išėjo?

„Samsung“ išties pradeda priminti motiną-didvyrę, kuri lyg patrakusi vieną po kito gimdo „Galaxy S4“ broliukus. Po pirmojo jau pasirodė ir mažasis „Mini“, ir atsparusis „Action“, o dabar pristatytas ir toliaregis „Zoom“.

Kaip jau minėjome, savo parametrais jis visiškai toks pats, kaip „Galaxy S4 mini“. 4,3 colių įstrižainės qHD ekranas (raiška mažoka, tik 960x540 taškų), 1,5 GHz dviejų branduolių procesorius, 1,5 GB RAM atmintis ir 8 GB vidinė atmintis, kurią galima praplėsti įdėjus „miniSD“ kortelę.

Telefone įrengta išimama 2330 mAh talpos baterija, LTE, NFC, Bluetooth ir bevielio interneto jungtys. Net antroji kamera vaizdo pokalbiams yra tokios pat raiškos – 1,9 MP. Aišku, operacinė sistema – „Android 4.2.2“.

Tačiau bent kartą jį išvydęs, nė vienas nesupainios su jokiu kitu telefonu. Tiesą sakant, jo savininkui netgi gali tekti įrodinėti, kad tai išvis telefonas. Mat labiausiai „Galaxy S4 Zoom“ primena jau kurį laiką parduodamą išmanųjį „Samsung“ fotoaparatą.

Iš korpuso išlendantis 24 mm objektyvas turi 10x optinį vaizdą priartinimą, o dar didesnės raiškos matrica užtikrina gerą kadro kokybę. Telefone įdiegta galinga „Xenon“ blykstė ir viena valdymo naujovė – objektyvą juosia pasukamas žiedas, pavadintas „Zoom Ring“.

Jį sukant įjungiamos įvairios kameros funkcijos, keičiami fotografavimo parametrai, valdoma dalijimosi nuotraukomis programėlė. Svarbiausia, jis veiks visada, net jei nutarsite pradėti fotografuoti tiesiog pokalbio metu.

Naujajame telefone fotografams taip pat įdiegtos ir papildomos programos – „SmartMode“ automatiškai parenka geriausius nustatymus, o „Photo Suggest“ gali rasti internete ir ekranėlyje parodyti pačius gražiausius šioje vietovėje kitų padarytus kadrus, tad gerokai palengvins rakurso ir vietovės parinkimą.

„Tai išties geriausias dviejų įrenginių viename korpuse sprendimas, kurį kūrėme be jokių kompromisų“, – džiaugėsi nauju gaminiu „Samsung Electronics“ prezidentas, JK Shinas. – Jis skirtas žmonėms, kurie mėgsta fotografuoti kokybiškai, tačiau jau pavargo nešiotis du įrenginius.“

Niekai – dabar pavargs atsikirsdami į draugų laidomus juokelius apie kalbėjimą su fotoaparatais. Na, o juokelių nebijantiems, šaltiniai Rusijoje praneša, kad Europos parduotuves šis „fotolefonas“ pasieks dar šią vasarą ir kainuos apie 1,6 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.