Ir lietuviai sąskaitas už būstą jau gali apmokėti „PayPal“

Lietuvos gyventojai jau turi galimybę komunalinius mokesčius sumokėti populiaria tarptautine elektroninio atsiskaitymo sistema „PayPal“. Šią naujovę pirmoji šalyje pasiūlė bendrovė „Viena sąskaita“, itin išpopuliarėjusi po to, kai bankai nutarė apmokestinti atsiskaitymą už visas paslaugas. Taigi, pirmieji naujove pasinaudoti galės būtent „Vienos sąskaitos“ klientai. Taigi, jei turi kreditinę kortelę ir „PayPal“ paskyrą, nebeverk, kad Lietuva vis dar atsilikusi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2013, 5:57 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:37 PM

Taigi, neseniai įsteigusi filialą „PayPal Galactic“, kuris tvarkys elektroninius atsiskaitymus kosmose (jei kada pradėsime prekiauti su ufonautais), dabar „PayPal“ žengė dar toliau ir pasiekė netgi Lietuvos komunalinių atsiskaitymų rinką!

„Apie poreikį komunalinius mokesčius apmokėti „PayPal“ sistema išgirdome iš savo klientų. Veikloje vadovaujamės principu, kad plėtros kryptį mums diktuoja patys vartotojai. Be to, mobilumas, kurį suteikia ši „PayPal“ funkcija, daugeliui lietuvių šiandien jau tapo standartu“, − sakė „Viena sąskaita“ direktorius Vytenis Ziberkas.

Įdiegus „PayPal“ funkcionalumą kiekvienas „Vienos sąskaitos“ vartotojas, turintis kredito kortelę, gali valdyti savo namų ūkio sąskaitas, būdamas bet kurioje pasaulio vietoje ir atsidaręs banko sąskaitą bet kurioje pasaulio šalyje.

Bendrovės vadovo teigimu, atėjo metas, kai elektroninės sąskaitos už komunalines paslaugas tapo įprastu reiškiniu, o gyventojai pradeda ieškoti vis pažangesnių ir efektyvesnių būdų jas tvarkyti.

2011 m. pradžioje elektronine sąskaita naudojosi 30 proc. bendrovės klientų, o jau pirmąjį 2013 m. pusmetį elektroninių sąskaitų vartotojų skaičius pasiekė 70 proc. „PayPal“ funkcijos įdiegimą „Vienoje sąskaitoje“ paspartino ir dideli emigracijos mastai, mat emigrantai neretai apmoka Lietuvoje paliktų savo ir savo artimųjų būstų komunalinius mokesčius.

„Praėjo tie laikai, kai reikėdavo sekti besikeičiančius elektros ar dujų tarifus, prisiminti daugybę skirtingų slaptažodžių ir kiekvienam mokėjimui kurti atskirus pervedimus“, − pasakojo V. Ziberkas.

„Viena sąskaita“ komunalinių mokesčių apmokėjimą yra supaprastinusi iki vienos sąskaitos už visas paslaugas netgi kelių būstų išlaikymui ir vieno slaptažodžio, tad sumokėti mokesčius, peržiūrėti išlaidų istoriją ir grafinę analizę gyventojui užtrunka vos 2-3 minutes.

Artimiausiuose „Vienos sąskaitos“ planuose – mobiliosios programėlės visų operacinių sistemų išmaniesiems telefonams. O mes dabar labai laukiame, kada galėsime savo sąskaitas parduoti „ebay“ interneto aukcione... Velnias, atrodo jau galime, tik niekas neperka... Taigi, laukiame, kada pirks!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.