Trys nauji nebrangūs telefonai – „Nokia“ vėl padarė tai, ką moka geriausiai

„Nokia 207“, „Nokia 208“ ir „Nokia 208 Dual SIM“ - produktyvūs, universalūs, aukštos kokybės bei iki skausmo pažįstamo klasikinio dizaino telefonai. Tiems, kas turi poreikį jausti ką spaudžia ir neturi poreikio su savimi nešiotis skambinančių kompiuterių, liepos 3 d. Espo mieste (Suomija) „Nokia“ pristatė tris gerokai atnaujintus tradicinius modelius. Lietuvoje iki naujų metų pasirodysianti „Nokia 208“ yra būdingu ryškios spalvos korpusu, palaiko spartųjį mobilų 3,5 G interneto ryšį, turi išmanias foto kameros funkcijas, populiariausių socialinių tinklų programėles, kartą pakrovus budėjimo režime veikia ilgiau negu mėnesį ir kainuos tik apie 205 litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Arnoldas Lukošius

Jul 5, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:03 PM

„Nokia 207“ ir „Nokia 208“ – pigiausi „Nokia“ modeliai su 3,5 G ryšiu. Jie sukurti žmonėms, kurie renkasi tradicinio dizaino telefonus su įprasta skaitine klaviatūra, tačiau nori turėti ir išmaniesiems telefonams būdingų technologijų – prieigą prie interneto, socialinių tinklų“, – sakė „Nokia“ mobiliųjų telefonų padalinio vykdantysis viceprezidentas Timo Toikkanenas.

„Nokia 207“ ir „Nokia 208“ turi įprastą skaitinę klaviatūrą, funkciją „Mail for Exchange“, leidžiančią telefone naudotis darbiniu el. paštu ir kalendoriumi. Iš „Nokia Parduotuvės“ parsisiunčiama „Transfer“ programėlė leis perkelti kontaktus iš visų išmaniųjų „Nokia Lumia“, „Windows Phone 8“ ir daugumos „Android“ telefonų.

„Nokia 208 Dual SIM“ talpina dvi SIM korteles (tai padeda išnaudoti palankiausius skambinimo tarifus) ir turi „Easy Swap“ technologiją – vartotojai vienu metu telefone gali naudotis abiem SIM kortelėmis, nereikia perkrauti telefono iš naujo. Tiesa, prekiauti šiuo telefonu Lietuvoje neketinama.

„Nokia Xpress“ interneto naršyklė suspaudžia duomenis, tad naršymui naudoja mažiau mobiliojo interneto duomenų. Lietuvoje rudenį pasirodysiančiame „Nokia 208“ modelyje taip pat įdiegtos socialinių tinklų programėlės „WhatsApp“, „Facebook“ ir „Twitter“, galima žiūrėti vaizdo įrašus iš „YouTube“ portalo.

Be to, „Nokia 208“ ir „Nokia 207“ gali tarnauti kaip mobilieji modemai - prie jų USB jungtimi prijungus nešiojamąjį kompiuterį, galėsite jame naudotis internetu.

„Nokia 208“kamerą galima valdyti balsu. Ji geba fiksuoti daug kadrų vieną po kito ir daryti panoramines nuotraukas.Telefone yra „Slam“ funkcija, skirta patogiai ir greitai pasidalinti užfiksuotais kadrais su kitais įrenginiais, turinčiais „Bluetooth“ ryšį.

Vartotojai galės pasirinkti raudonos, žalsvai mėlynos, baltos ir juodos spalvų korpusus. Jie lengvai nuvalomi ir atsparūs įbrėžimams, o telefonas sveria tik 87 gramus.

Galiausiai neužmirškime įspūdingos baterijos. „Nokia 207“ ir „Nokia 208“ vienu įkrovimu budėjimo režime gali tarnauti net iki 33 dienų, o „Nokia 208 Dual SIM“ – iki 20 dienų.

Ką teks paaukoti, kad visa tai gautume tik už 250 litų? Na, pirmiausia, 2,4 colių įstrižainės ekrano raiška tik 240x320 taškų. Kamera irgi labai kukli – tik 1,3 megapikselių. Ir vidinė atmintis tesiekia 256 MB. Tiesa, ją galima išplėsti su „microSD“ kortele iki 32 GB.

Taigi, galiausiai pripažinkime – „Nokia“ vėl padarė tai ką geriausiai moka: paprastą ir patikimą telefoną, norintiems skambinti ir klausytis muzikos. Tikra paguoda konservatyviems kalbėtojams ir protingiems „išmanuoliams“, kurie jau įsigijo planšetinį kompiuterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.